ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Ο ΟΠΑΠ, ο αμερικάνικος «λαγός» και ο διαγωνισμός παρωδία

Με “λαγό” το αμερικανικό fund Third Point, το επενδυτικό σχήμα Emma Delta-Μελισσανίδης ουσιαστικά “τρέχει” μόνο του στην “κούρσα” για την απόκτηση του 33% του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ. Μέχρι την Πέμπτη καλείται να αυξήσει την προσφορά των 682 εκατ. ευρώ, αν και το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών έφθανε τα 745 εκατ. ευρώ. Η πώληση του ΟΠΑΠ έχει αναχθεί από την κυβέρνηση σε στοίχημα έναντι των δανειστών, καθώς ο Α. Σαμαράς ψάχνει 2,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου από τις αποκρατικοποιήσεις.
Για στημένο παιχνίδι και  διαγωνισμό-παρωδία κάνει λόγο η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΠΑΠ, που τονίζει επιπλέον πως ο ΟΠΑΠ πρέπει να μείνει στο δημόσιο, και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία...
Η πλήρης ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ, μέσω του αμαρτωλού μάλιστα ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Το παιχνίδι για την πώληση του ΟΠΑΠ δείχνει να είναι "στημένο", γεγονός που αποδεικνύεται από το διαγωνισμό παρωδία που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να καταλήξει στη σημερινή μοναδική προσφορά και στο εξευτελιστικό αυτό τίμημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξευτελιστικό αυτό ποσό της προσφοράς περιλαμβάνονται, εκτός του 33% των μετοχών του οργανισμού, και τα βιντεοπαιχνίδια και τα κρατικά λαχεία, όταν από μόνη της η χρηματιστηριακή αξία του ΟΠΑΠ αποτιμάται στα 739 εκατομμύρια.
Με αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση, μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ δίνει χάρισμα τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ. Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να χαρίζει κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους και γνωστούς σαν να ήτανε κληρονομιά του, είναι γελασμένος. Κανείς δεν έχει ασυλία.
Ο ΟΠΑΠ πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική».