ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

O ΕΔΟΕΑΠ, οι «δημοσιογράφοι για τη δημοσιογραφία» και η έκπληξη του Ν. Καρούτζου

Δήλωση Νίκου Καρούτζου, εκλεγμένου μέλους Δ.Σ ΕΔΟΕΑΠ προς άρση παρεξηγήσεων:
Με έκπληξη διάβασα ανακοίνωση της παράταξης "δημοσιογράφοι για την δημοσιογραφία" στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζομαι ως ο επίσημος υποψήφιος της που εξελέγην τελικώς στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ .
Θα ήθελα προς άρση κάθε παρεξήγησης να διευκρινίσω τα εξής :
1. Πολιτική ιδεολογία και ταυτότητα είχα και θα έχω αλλά στον ΕΔΟΕΑΠ δεν ψηφίζουμε παρατάξεις ή κόμματα αλλά πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένη πρόταση. Άλλωστε η διαπλοκή του συνδικαλιστικού κινήματος με το πολιτικό σύστημα είναι ο κύριος λόγος της απαξίωσης του συνδικαλισμού και η αποστροφή των εργαζομένων σε αυτόν.
2. Υπέβαλα υποψηφιότητα για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ καταθέτοντας τις απόψεις μου ενώπιον των..
συναδέρφων μου και όχι σε παρατάξεις προκειμένου να πάρω το χρίσμα τους. Εγκαίρως και δημόσια δήλωσα ότι δεν με ενδιαφέρει κανένα παραταξιακό χρίσμα παρά μόνο η στήριξη μιας πλατύτερης συμμαχίας  συναδέρφων που βλέπουν το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ μακριά απ´ "δεξιές" και "αριστερές" αγκυλώσεις του παρελθόντος που οδήγησαν τον κλάδο στην απαξίωση, τις ατομικές συμβάσεις, την ανεργία και στην επιβολή μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας.
3. Στις εκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ συνάδελφοι που μοιραζόμαστε μαζί τους παραπάνω προβληματισμούς, πολλοί εκ των οποίων είναι και διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων που όλοι όμως πιστεύουμε στον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό.
4. Στο εξής δηλώνω ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και περιμένω και απ´ τους άλλους συναδέλφους αντί να προβαίνουν σε δηλώσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν να καταθέσουν, όπως ήδη εγώ το έπραξα, τις προτάσεις τους επί των οποίων θα μπορέσει να συγκροτηθεί προγραμματικό προεδρείο στον ΕΔΟΕΑΠ για να περάσουμε δημιουργικά στην επόμενη μέρα η οποία ξέρουμε όλοι τι δυσκολίες έχει και τι κινδύνους εγκυμονεί για το ταμείο μας και γενικά για τον κλάδο.