ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

To «Bήμα 99,5» βρίσκεται (ακόμα) σε στάδιο επώασης

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Φτάσαμε αισίως στις 8 Μαρτίου και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το «Βήμα 99,5» σχετικά με το ζήτημα των μετρήσεων ακροαματικότητας. Τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Βασίλης Χιώτης (εικονίζεται στη φωτογραφία) εξαπέλυε -on air- μύδρους εναντίον της BARI-Focus αμφισβητώντας ευθέως (ή εμμέσως, έστω) την αξιοπιστία των μετρήσεων. Έλεγε πως είχε συγκεντρώσει και πολλά στοιχεία. Έκτοτε, λοιπόν, άκρα του τάφου σιωπή για το ζήτημα. Και να έλεγες πως πήγαινε καλά στις μετρήσεις το «Βήμα 99,5»; Το αντίθετο. Ιδού οι ακροαματικότητες των τελευταίων μηνών. Πτωτικές.
  • Νοέμβριος:3,0%, Δεκέμβριος: 2,3%, Ιανουάριος:2,2%, Φεβρουάριος:2,2%
Κατά τη γνώμη μου το «Βήμα 99,5» είναι το πιο αμιγώς ειδησεογραφικό ραδιόφωνο των FM. Με τις καλές και τις κακές στιγμές του, εννοείται.
Με τους Κακούση / Πετρόπουλο ή Αδαμόπουλο / Ξενάκη τα πρωινά αλλά και με τον Παπαχρήστο να support-άρει κάθε τι κυβερνητικό. «Πας μη ΠΑΣΟΚος, βάρβαρος».
Με τον Σταμάτη Κραουνάκη να μην επιτυγχάνει ακόμα ιδιαίτερο γκελ στους ακροατές και τον Ηλία Κανέλλη να...
διαφημίζει με λοιδορίες τους καλεσμένους στην εκπομπή του (!) όταν αυτοί βρίσκονται σε αντίπαλο ιδεολογικά στρατόπεδο: «θα ακούσετε πολλές μπαρούφες το επόμενο μισάωρο» είχε πει μία φορά για την εκπρόσωπο του ΣΥΝ κυρία Ρένα Δούρου (μην το αμφισβητήσει, είναι καταγεγραμμένο). Με τις ωραίες μουσικές επιλογές - Α' Εθνική σε αυτό ο σταθμός. Με τις υφέσεις του και τις κορυφώσεις του. Ένα, καθ' όλα ζωντανό ραδιόφωνο. Και με «πολιτικά» αντανακλαστικά!
Και είναι αλήθεια, ακούω πολλούς γύρω μου να μιλούν για το σταθμό. Ολοένα και περισσότερους. Κάτι όμως που δεν αποτυπώνεται στις ακροαματικότητες. Δεν ξέρω πως σκέφτονται (και πως λειτουργούν) στο «Βήμα 99,5». Κάποιοι από τον ΔΟΛ επιμένουν πως το συγκρότημα (ένα είναι το συγκρότημα - οι Rolling Stones) όχι μόνο διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν την αναξιοπιστία των μετρήσεων αλλά και πως μπορεί, να προχωρήσει, σε πολύ δραστικά (και αποτελεσματικά) μέτρα. Δεν ξέρω αν όντως είναι έτσι. Και δεν γνωρίζω γιατί δεν το κάνουν αφού έχουν παράπονα. Προφανώς τα... στοιχεία θα βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της... επώασης. Απλώς στον ΔΟΛ μερικές καταστάσεις παραμένουν για επώαση πολλά χρόνια. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει... Αρκεί να μη μουχλιάσει!
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχω ακούσει, ιθύνοντες νόες ουκ ολίγων ραδιοσταθμών να αμφισβητούν (και με στοιχεία βεβαίως-βεβαίως) τις μετρήσεις ακροαματικότητας. Στα λόγια...
-από το e-tetRadio