ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Στα 25 εκατ. ευρώ η αξία του τίτλου της Ελευθεροτυπίας

Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί η συζήτηση για το 99

Διεκόπη λόγω λήξης του ωραρίου η συζήτηση της αίτησης της «Χ.Κ.Τεγόπουλος», για την υπαγωγή της στο καθεστώς του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο Πρωτοδικείο στις 19 Μαρτίου. Ως μάρτυρας από την Χ. Κ. Τεγόπουλος εξετάστηκε ο οικονομικός διευθυντής της επιχείρησης Μ. Κοντοδήμος που κατέθεσε ότι «το μόνο περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας είναι ο τίτλος της η αξία του οποίου υπολογίζεται γύρω στα 25 εκατομμύρια ευρώ».
Σχετικά με την επαναλειτουργία της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» δεν υπήρξε καμμιά δέσμευση για εξόφληση των οφειλόμενων. «Αν οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν, ενδεχομένως η Τράπεζα Πειραιώς να αποδεσμεύσει τα χρήματα που κρατάει από το πρακτορείο διανομής Τύπου» είπε ο Κοντοδήμος. Ο οικονομικός διευθυντής είπε ότι..
«θα επιχειρηθεί να μειωθεί το λειτουργικό κόστος» χωρίς φυσικά να διευκρινίσει πως θα γίνει αυτό…
Θυμίζουμε ότι ισχύει προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου (15 Φεβρουαρίου) η οποία δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να προχωρούν διαδικασίες κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, για ποσά ύψους μέχρι και του 50% των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους για τα οποία έχουν δικαιωθεί σε προσφυγές τους. Μέχρι την δικάσιμο της 19ης Μαρτίου οι εργαζόμενοι συμφώνησαν για αναστολή στο δικαίωμα κατασχέσεων επί ακινήτων και εξοπλισμού ενώ αντίστοιχα ούτε στην εταιρεία παρέχεται δικαίωμα να προχωρήσει σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.
Την ίδια ώρα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ αποφάσιζαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας « enet . gr » από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, 7 Μαρτίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Μαρτίου 2012.