ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ευτυχώς το Ανάπτυξης δεν... μοιράζει βιβλία

του Γιάννη Μακρυγιάννη

Στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, παίνεψε, κολάκεψε, διαφήμισε τον Παπαδήμο και την κυβέρνησή του και τελικά τα κατάφερε η Άννα Διαμαντοπούλου. Πέτυχε το σκοπό της: Να φύγει (έστω και νύχτα κυριολεκτικά) από το υπουργείο Παιδείας και να πάει σε ένα άλλο προβεβλημένο, ώστε να περισώσει ό,τι μπορεί από την πολιτική της καριέρα.
Από την πρώτη ημέρα που έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ως υποψήφιου πρωθυπουργού και όλο αυτό τον καιρό, που η συγκεκριμένη «κυβέρνηση» κυβερνά τον τόπο η Άννα υποστηρίζει τη χρησιμότητα και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και προτείνει την παράταση του βίου της, παραβιάζοντας κάθε έννοια πολιτικής εντιμότητας, αφού η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών άλλα λέει και μάλιστα ρητά. Μας έπρηζε σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία με την προσπάθειά της.
Το βράδυ της Τρίτης φάνηκε γιατί η Αννούλα έκανε όλη αυτή τη φασαρία. Και φυσικά
αμείφθηκε γι’ αυτό. Για να γλιτώσει από το υπουργείο Παιδείας και το βάρος που αυτό της προκαλεί. Πρόκειται για τη μοναδική υπουργό μεταπολεμικά που δεν μοίρασε τα βιβλία στα σχολεία. Το άγος αυτό θα το κουβαλά πάντα. Και θέλει να αποσυνδέσει το όνομά της από το συγκεκριμένο υπουργείο, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως η υπουργός, που θα πετύχει την ανάπτυξη!
Κι όμως. Τέτοιοι υπουργοί έχουν το θράσος να θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνούν τον τόπο. Τουλάχιστον η Αννούλα πήγε σε ένα υπουργείο, όπου δεν θα χρειαστεί να μοιράσει βιβλία, οπότε δεν θα ταλαιπωρήσει τίποτα δυστυχείς, όπως ήταν οι μαθητές την τρέχουσα χρονιά.
Η δε δημοκρατία πάει για μία ακόμη φορά περίπατο. Ο Μπαμπινιώτης, που διορίστηκε υπουργός Παιδείας ήταν από εκείνους, που προ μηνών έλεγαν ότι πρέπει να αναλάβουν τη χώρα οι… «άριστοι». Έτσι, χωρίς εκλογές, χωρίς να τους ψηφίσει ο λαός. Επειδή, απλά, νομίζουν οι ίδιοι και κάποια κέντρα εξουσίας και μέσα ενημέρωσης, θα τους βάπτιζαν «άριστους»…
Να τους χαιρόμαστε… αφού δεν ντρεπόμαστε.

-από το protothema.gr