ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες για τα χρέη Μυτιληναίου σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα με αφορμή τις καταγγελίες και τα δημοσίευματα για χρέη του Ομίλου Μυτιληναίος προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρτική εξέταση μετά και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ισοτιμία» σχετικά με οφειλές της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος (θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος) ύψους 110 εκατ. ευρώ - μαζί με τους τόκους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Την έρευνα, που αφορά σε αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, θα διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος καλείται να εξετάσει και τις συνθήκες επιδότησης του ομίλου Μυτιληναίου από την Ε.Ε. ύψους 15 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής.
Από την πλευρά του ο όμιλος Μυτιληναίου ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου.. «να λήξουν οι θεσμικές εκκρεμότητες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας» και «να πάψει οριστικά η παραπληροφόρηση που πλήττει την εικόνα και τη φήμη της επιχείρησης» καθώς όπως λέει το χρέος προς τη ΔΕΗ «αναφέρεται σε μία οφειλή η οποία διακανονίστηκε και εξυπηρετείται κανονικά».