ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος συμβασιούχος της ΕΡΤ προσέφυγε δικαστικά για το δικαίωμα στην πολυθεσία;

«Αδυνατώ για ηθικούς λόγους και για λόγους δικαιοσύνης να αποδεχτώ την ανανέωση της σύμβασής μου. Σεβόμενος απολύτως τον κανόνα που ορθώς όρισε η ΕΡΤ περί μονοθεσίας και με δεδομένο πως έχω απασχόληση, θεωρώ δίκαιο η θέση μου να παραχωρηθεί σε άλλο συνάδελφο, ο οποίος είναι άνεργος». Αυτά ανέφερε ο δημοσιογράφος Τάκης Σπηλιόπουλος σε επιστολή που έστειλε προς το ΔΣ της ΕΡΤ και είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που πρεσβεύει ένας άλλος συμβασιούχος που επαναπροσλήφθηκε στην ΕΡΤ και έχει δεύτερη απασχόληση… Παραθέτουμε την καταγγελία (έχουμε παραλείψει κάποιους χαρακτηρισμούς) που μας έστειλε με email ο αναγνώστης Κ.Π.:
«Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πολιτική συντάκτρια, η οποία βρέθηκε στην λίστα των επαναπροσληφθέντων συμβασιούχων στην ΕΡΤ με δεύτερη απασχόληση σε γνωστή καθημερινή εφημερίδα, της ζητήθηκε από την διοίκηση, όπως ορίζει ο κανονισμός του κρατικού καναλιού να επιλέξει μια από τις δύο θέσεις. Κι αντί..
για αυτό προσφεύγει δικαστικά, ώστε να διατηρήσει το δικαίωμα να εργάζεται και να αμείβεται ταυτόχρονα από δύο δημοσιογραφικές δουλειές. Την ίδια στιγμή που άλλοι συνάδελφοί της πετιούνται στο δρόμο. Την ίδια στιγμή που η ανεργία στο δημοσιογραφικό κλάδο εκτινάχθηκε στα ύψη. Η ΕΣΗΕΑ γνωρίζει αυτή την εξέλιξη; Κι αν ναι, θα κάτσει για άλλη μια φορά με σταυρωμένα τα χέρια; Ποιος αλήθεια είναι ο εργατολόγος, που την συμβούλεψε να διεκδικήσει την νομική κατοχύρωση της διπλοθεσίας και ποιο δικαστήριο θα δικαιώσει ένα τέτοιο ανήθικο αίτημα; Εάν πάντως υποκύψει η διοίκηση της ΕΡΤ στα "θέλω" της πολυθεσίτισας, οι συμβασιούχοι, αλλά και οι μόνιμοι θα προσφύγουν ομαδικώς για την ακύρωση της απόφασης».