ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το παράπονο της Βούλας Κεχαγιά και ο συνταξιούχος Γιάννης Πολίτης της ΕΡΤ

Μια ανάρτηση στο enimerosi24 απαντάει στο ερώτημα των zoornalistas «Ποιος συμβασιούχος της ΕΡΤ προσέφυγε δικαστικά για το δικαίωμα στην πολυθεσία;» και το οποίο αναφερόταν σε πολιτική συντάκτρια καθημερινής εφημερίδας, η οποία βρέθηκε στην λίστα των επαναπροσληφθέντων συμβασιούχων στην ΕΡΤ. Γράφει λοιπόν το enimerosi24:
Κατά της μονοθεσίας προσέφυγε χθες Τετάρτη, τελευταία ημέρα των ενστάσεων για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ, η Βούλα Κεχαγιά που είναι στη λίστα των προσληφθέντων. Μαθαίνουμε ότι η δημοσιογράφος που καλύπτει για την εφημερίδα, «Τα Νέα» το ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, στο σκεπτικό της αναφέρει ότι θεωρεί..
απαράδεκτο τον συγκεκριμένο όρο και αιτιολογώντας το υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να μην εργάζεται παράλληλα και να βασίζεται οικονομικά ως συμβασιούχος στα χρήματα της ΕΡΤ που θα είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή για όσο θα διαρκεί η σύμβασή της! Μάλιστα αντιπρότεινε ότι το μέτρο θα είχε νόημα να εφαρμοστεί στους μόνιμους υπαλλήλους της ΕΡΤ (σ. z.: εδώ που τα λέμε η Κεχαγιά σε αυτό δεν έχει διόλου άδικο).
Να σημειωθεί ότι ο έτερος δημοσιογράφος από τον ΔΟΛ, Άγγελος Κωβαίος που επίσης καλύπτει το ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό του «Βήματος» και ήταν στην λίστα των συμβασιούχων της ΕΡΤ, λέγεται ότι παραιτήθηκε. (σ.z.: στάθηκε στο ύψος της περίστασης όπως κι ο Σπηλιόπουλος)
Τέλος για την περίπτωση του δημοσιογράφου των «Νέων», Γιάννη Πολίτη που επίσης είναι στη λίστα των συμβασιούχων, μαθαίνουμε ότι θα βγει στη σύνταξη και ως εκ τούτου πληροί την προϋπόθεση της μονοθεσίας! (σ. z.: πότε πρόλαβε και συμπλήρωσε συντάξιμα;)