ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κυκλοφόρησε το απεργιακό φύλλο των εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας

Χωρίς να χρησιμοποιεί το λογότυπο «Ελευθεροτυπία» προκειμένου να ξεπεραστούν νομικοί σκόπελοι, κυκλοφορεί το απεργιακό φύλλο των (απλήρωτων επί εφτάμηνο) εργαζόμενων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Ο τίτλος - λογότυπο της απεργιακής εφημερίδας είναι «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ / 56 μέρες απεργία στην Ελευθεροτυπία».
Σε ένα εξάστηλο «ζωνάρι» υπάρχει επιστολή των εργαζόμενων προς τους αναγνώστες ενώ το βασικό της θέμα έχει τίτλο «ΔΙΑΛΥΣΗ στο πολιτικό σύστημα - στον κοινωνικό ιστό». Υπάρχει ρεπορτάζ με τίτλο «Το στρίβειν δια του 99» και αναφέρεται στο τρικ των επιχειρήσεων που θέλουν να αποφύγουν τους πιστωτές του -ανάμεσα στους οποίους και οι εργαζόμενοι.
Την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ενότητα που εκδίδει τον «Δρόμο της Αριστεράς». Η ίδια εταιρεία είχε συνδράμει και την έκδοση της εφημερίδας «Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ των εργαζόμενων». Τότε ο εκδότης Κ. Ι. Σαραντόπουλος είχε προσπαθήσει να εμποδίσει τους εργαζόμενους της Φειδίου να εκδώσουν την εφημερίδα καθώς με εξώδικο στο
πρακτορείο ΑΡΓΟΣ, είχε ζητήσει από αυτό να μην διανείμει το έντυπο. Η εφημερίδα όμως είχε κυκλοφορήσει κανονικά (22-11-2010) ως free press έντυπο.