ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αναμένουμε από το ΕΣΡ να πράξει τα δέοντα!

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ALTER

Κατόπιν αιτήματος της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ALTER χθες το πρωί τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ συνοδεία των νομικών τους συμβούλων επισκέφθηκαν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το θέμα της παύσης αναλογικής εκπομπής του σταθμού, από τους πομπούς του Υμηττού και της Πάρνηθας, απόφαση η οποία πάρθηκε από την διοίκηση του σταθμού και εκτελέστηκε από συγκεκριμένο άνθρωπο.
Έγινε γνωστό στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Ρ. πως οι εργαζόμενοι επιθυμούν όλοι οι φορείς, είτε είναι το Ε.Σ.Ρ., είτε είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου είτε ακόμη και ο μεσολαβητής κ. Καταγής να κάνουν ότι προβλέπεται από τον νόμο για αυτή την αυτοκαταστροφική απόφαση του «προσωρινού» Δ.Σ. της εταιρείας.
Απόφαση η οποία βάζει σε κίνδυνο την διεκδίκηση των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, μιας και ο σταθμός κινδυνεύει άμεσα με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του! Ο κ. Λασκαρίδης..
μας ενημέρωσε πως ήδη είχε απευθυνθεί στην ΕΕΤΤ για να αποφανθεί κατά πόσο είναι νόμιμο να μην εκπέμπει ο σταθμός και μας είπε πως αύριο κιόλας θα καλέσει την εταιρεία σε απολογία μιας και τίθεται θέμα νομιμότητας σε αυτή την ενέργεια. Τον ενημερώσαμε πως η εταιρεία δια μέσω του «προσωρινού» προέδρου του Δ.Σ. της, κ. Γκότση, μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει τεχνική βλάβη αλλά ο ίδιος έδωσε την εντολή να διακοπεί η εκπομπή. Αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης στους πανάκριβους πομπούς μιας και με τον τρόπο που έχει γίνει η διακοπή (κλείσιμο παροχής ρεύματος) και λόγω του κρύου και της υγρασίας που συσσωρεύεται στους πομπούς στην κατάσταση μη λειτουργίας, κατά την επανεκκίνηση τους υπάρχει κίνδυνος αχρήστευσής τους! Ζητήσαμε εν τέλει το αυτονόητο. Να ανακληθεί η απόφαση αυτή, η οποία θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του σταθμού (με ότι αυτό σημαίνει για την αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 99 και τον κ. Καταγή)!
Εμείς σαν συντονιστική επιτροπή αναμένουμε από το Ε.Σ.Ρ. να πράξει τα δέοντα και να μην επιτρέψει στον κ. Κουρή και στους «προσωρινούς» του, να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδουλευμένα μας και την εργασία μας. Περιμένουμε να δούμε πως θα επιληφθεί του θέματος και η ΕΕΤΤ καθώς και η Ελληνική Δικαιοσύνη αφού έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις σε όλο το «προσωρινό» Δ.Σ., για να δούμε πως θα πράξουμε και εμείς έπειτα..

Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ALTER