ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επεισοδιακή συνέλευση στον Πήγασο - Απεργία αύριο σε Εθνος, Ημερησία και Goal News

Ακρως επεισοδιακή ήταν η γενική συνέλευση των εργαζομένων στις εφημερίδες του Πήγασου (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και GOAL NEWS) όπου ενεκρίθη η απόφαση για 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο η ΕΣΗΕΑ. Στη συνέλευση παρενέβη ο διευθυντής του Εθνους Θανάσης Τσεκούρας που ζήτησε από τους εργαζόμενους να μην συναινέσουν στην απεργία με «αντάλλαγμα» οτι δεν θα γίνει καμία απόλυση και ότι θα διορθωθούν όλα τα «λάθη» περικοπών σε μισθούς όπως αυξήσεις βάσει ωριμάνσεων, επιδόματα, κ.λ.π. Οταν όμως ρωτήθηκε ποιος παίρνει την ευθύνη για αυτές τις ανακοινώσεις, είπε ότι «δεσμεύεται ο ίδιος ως διευθυντής».
Η παρέμβαση Τσεκούρα δείχνει το πόσο πολύ πείραξε την εργοδοσία η απεργία μόνο στις εφημερίδες του Πήγασου και πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι κινητοποιήσεις αν γίνονται επιλεκτικά στα μαγαζιά όπου υπάρχουν οι αιτίες και δίνονται οι αφορμές.
Την ίδια ώρα βέβαια η εταιρεία του Πήγασου χαρακτήριζε με ανακοίνωση της «παράνομη» την απεργία, προεξοφλώντας πιθανή δικαστική απόφαση, αν προσφύγει εναντίον της απόφασης της ΕΣΗΕΑ με ασφαλιστικά μέτρα αύριο.
Οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν με μεγάλη πλειοψηφία την απόφαση τους για απεργία λέγοντας πως μόνο μία περίπτωση υπάρχει να....μην γίνει: αν η πρόταση Τσεκούρα έρθει στην ΕΣΗΕΑ ως πρόταση της Ένωσης Ιδιοκτητών, της ΕΙΗΕΑ της οποίας αντιπρόεδρος είναι ο Φώτης Μπόμπολας..
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απαντώντας στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας των εταιρειών με την επωνυμία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ Α.Ε.Ε.» και «SPORT PLUS Α.Ε.» όλες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» κήρυξε 24ωρη απεργία των συντακτών που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS» από τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Μαρτίου έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Μαρτίου 2011 ζητώντας, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα αυτών, την άμεση καταβολή των διαφορών που προκύπτουν από την ένταξη των συναδέλφων στα κλιμάκια, όπως αυτά ορίζονται από την ΣΣΕ και την πλήρη εφαρμογή των όρων αμοιβής και εργασίας κατά την Κυριακή.

-Διαβάστε περισσότερα για την συνέλευση των εργαζομένων και τα τεκταινόμενα στον Πήγασο στο greektv-com.blogspot