ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο Αρχοντας Πρωτονοτάριος και τα οφέλη του θρησκευτικού τουρισμού





Πάντα ο «εντιμολογιώτατος, διακεκριμένος άνθρωπος του πνεύματος, δημοσιογράφος υψηλού κύρους και εκδότης» Σταύρος Ψυχάρης είχε καλές σχέσεις με την Εκκλησία και πολλές φορές την υπηρέτησε από διάφορες (κοσμικές) θέσεις.
Κανείς δεν ξεχνά την θητεία του ως πολιτικός διοικητής του Αγίου Ορους ενώ στα τελευταία κατορθώματα του Ψυχάρη ήταν η χειροθέτησή του από τον Βαρθολομαίο, το καλοκαίρι του 2010, στις τάξεις των οφικιάλιων αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το αξίωμα του «Αρχοντος Πρωτονοταρίου».
Οι καλές σχέσεις του Ψυχάρη με την Εκκλησία είναι αδιάλειπτες και έτσι πριν από λίγες ημέρες η φιλανθρωπική εταιρεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή (του Κ. Δήμτσα) υπέγραψε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Travel Plan (πάντα συμφερόντων ΔΟΛ).
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν το μνημόνιο στο πλαίσιο, όπως είπαν, της συνεργασίας των δύο πλευρών για την ανάπτυξη των βυζαντινών περιηγήσεων σε θρησκευτικούς τόπους και την... προβολή σημαντικών ορθόδοξων μνημείων που αποτελούν λατρευτικό προορισμό…