ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο Γ. Τριάντης καταγγέλλει τον Π. Φασούλα και τον εφιαλτικό μικρόκοσμο του ρ/σ Κανάλι 1

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος /e-tetradio.gr

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Είναι πολύ περισσότερα. Δεκαεννιά συνολικά άτομα διορίστηκαν στο Δήμο Πειραιά χρησιμοποιώντας ως όχημα το "Κανάλι 1 90,4". Και πότε, ε; Την τελευταία ημέρα του 2010. Στις 31 Δεκεμβρίου, λίγη ώρα πριν την αλλαγή φρουράς στο Δημαρχείο. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έσπευσε να διορίσει, κάποιους, την ύστατη ώρα, λίγο πριν παραδώσει τα κλειδιά του Δήμου. Όχι πως δεν είναι νόμιμη η πράξη της βέβαια. Το αντιπαρέρχομαι όμως.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτοί που διορίστηκαν, όχι όλοι εννοείται, εκπλήρωναν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Το λέει καθαρά άλλωστε (ο νόμος): "προσωπικό αμιγούς δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας τηλεόρασης, το οποίο έχει τριετή τουλάχιστον πραγματική υπηρεσία σαυτήν, δύναται να μεταφερθεί, ύστερα από αίτησή του και με την ίδια σχέση εργασίας στον οικείο Δήμο, με απόφαση του οικείου Δημάρχου".

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΤΕΡ η οποία με τη σειρά της αναφέρεται σε κάποιους που "τακτοποιούν τα παιδιά τους, τους κολλητούς τους, πουλημένους συνδικαλιστές και τους.... κυνηγούς απεργών με πλασματικούς χρόνους εργασίας, με δήθεν εργασία σε δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και χρησιμοποιούν αυτή την απάτη για να τοποθετηθούν εν μέσω εργασιακών μποφόρ ως δημοτικοί υπάλληλοι στους Δήμους. Αναρωτιόμαστε αν το να έχεις συγγενική σχέση με τον/την Πρόεδρο Δημοτικού ραδιοσταθμού αποτελεί το μόνο και ικανό εφαλτήριο για να γίνεις δημοτικός υπάλληλος;"

Δεν ξέρω, δεν θέλω να είμαι εγώ εκείνος που θα ερμηνεύσει την ανακοίνωση της ΕΤΕΡ, πιθανόν όμως να αναφέρεται και σε έναν από τους 19 προσληφθέντες, τον Γεώργιο Καρύδη που είναι γιος της κυρίας Σταυρούλας Καρύδη, προέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π, της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά. Δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να σας πω.

Ζήτησα όμως από τον Γιάννη Τριάντη, διευθυντή στο Κανάλι 1 για το 2008, να τοποθετηθεί για τα τεκταινόμενα στον Πειραιά. Δεν έχει μιλήσει ξανά για το ζήτημα και το κάνει για πρώτη φορά με μία αποκλειστική του δήλωση στο e-tetRadio:

"Εικάζω -και οι πληροφορίες συνηγορούν- ότι ο αναφερόμενος Γ. Καρύδης τυγχάνει γιος της κυρίας Σταυρούλας Καρύδη, προέδρου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά. Το βέβαιον είναι ότι ο εν λόγω κύριος ουδέποτε εργάστηκε στο Κανάλι 1 τουλάχιστον κατά το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2008 - Φεβρουαρίου 2009 κατά το οποίο υπήρξα Γενικός Διευθυντής.
Ποτέ, από τότε που παραιτήθηκα, δεν μίλησα για το ραδιοσταθμό και τον εφιαλτικό μικρόκοσμο που συγκροτούσε το περιβάλλον του πρώην Δημάρχου και το αποτύπωμά του στο Κανάλι 1. Η απέχθεια για τις μεθόδους και την εν γένει πολιτεία τους ήταν μεγαλύτερη από την οργή που προκάλεσε η συμπεριφορά τους. Δυστυχώς και του Παναγιώτη Φασούλα συμπεριλαμβανομένου...
Το πράττω τώρα, το μεν για να επιβεβαιώσω το γεγονός που αφορά τον Γ.Καρύδη, το δε για να ενισχύσω τα περί προκλητικής αυθαιρεσίας και σκοτεινών διαδρομών, μικροπολιτικής υφής, που διέκριναν τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου μικρόκοσμου. Όταν ανέλαβα την Διεύθυνση, ζήτησα τον κατάλογο των εργαζόμενων (και τις αμοιβές τους). Και μου δόθηκε. Όταν επανέλαβα το αίτημα εν όψει νέας σαιζόν (Σεπτέμβριος 2008) η κυρία Καρύδη αρνήθηκε! Τότε κατέφυγα στον κ. Φασούλα. Παρά τα επανειλημμένα διαβήματα, ουδέποτε ανταποκρίθηκε. Δεν έβγαινε καν στο τηλέφωνο. Μετά από αυτό -και για πολλούς, άλλους λόγους- παραιτήθηκα".