ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μπόμπολας, Ψυχάρης και Αλαφούζος δείχνουν τα δόντια τους. Η ΕΣΗΕΑ;



Μπόμπολας, Ψυχάρης και
Μπόμπολας και Ψυχάρης έδειξαν για άλλη μια φορά ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για το τι επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους - τουλάχιστον στα συγκροτήματά τους. Οι εκδότες που συναντήθηκαν με την ΕΣΗΕΑ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έκαναν λόγο για περικοπές παντού με τον Γ. Μπόμπολα να προτείνει γενική μείωση 15% σε όλους τους μισθούς και μείωση του ποσοστού της προσαύξησης των κυριακάτικων από 100% σε 75% επί της ημερήσιας αμοιβής. Ο Στ. Ψυχάρης με τη σειρά του για να αποδεχτεί τη ΣΣΕ με τον όρο «μηδενικές αυξήσεις -μηδενικές απολύσεις» ζήτησε οι δημοσιογράφοι να έχουν μισθό μόνο από μία εργασία και οποιαδήποτε άλλη απασχόληση να θεωρείται υποχρεωτικά ως επιμίσθιο. Επίσης το αφεντικό του ΔΟΛ ζήτησε κυλιόμενο πενθήμερο ωράριο, καθιέρωση τουλάχιστον 8ωρου για τους συντάκτες και μείωση της αποζημίωσης για τη συνταξιοδότηση στο 45%.

Την ίδια ώρα στο συγκρότημα Αλαφούζου και συγκεκριμένα στον ΣΚΑΪ συνεχίζεται η αντεργατική πολιτική της εργοδοσίας. Όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ μετά την εκβιαστική απόσπαση υπογραφών για δήθεν οικειοθελή μείωση των αποδοχών προχώρησε στη μη καταβολή ή μείωση των προσαυξήσεων για την....εργασία του Σαββάτου και της Κυριακής. Έτσι, για μεν την κατά Κυριακή εργασία αντί της προσαύξησης 100%, που ορίζει η ΣΣΕ, καταβάλλει μόνο 75% και χορηγεί ρεπό άλλη μέρα της εβδομάδος, ενώ για το Σάββατο δεν καταβάλλει καθόλου την νόμιμη προσαύξηση 25%.
Η ΕΣΗΕΑ διαμηνύει προς την εργοδοσία του «ΣΚΑΙ» και προς κάθε κατεύθυνση, ότι η απάντηση των εργαζομένων θα είναι μαζική και δυναμική και η ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει θα είναι αποκλειστικά και μόνο της εργοδοσίας του «ΣΚΑΙ».