ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Δυναμική συγκέντρωση στα Διόδια Αφιδνών


Με επιτυχία και με μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων και των φορέων της Β.Α. Αττικής πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Διοδίων Αφιδνών, το πρωί της Κυριακής, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το «άνοιγμα» διοδίων που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής κατά των Διοδίων.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς η αλλαγή στάσης , της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε. (διαχειρίζεται την Εθνική Οδό και κερδοσκοπεί σε βάρος μας μέσω των διοδίων) που δεν ανοίγει τις μπάρες σε οδηγούς που αρνούνται την πληρωμή διοδίων (αναγκάζοντάς τους να τις ανοίγουν μόνοι τους), έχει κάνει τους πολίτες να αγανακτούν.
Η ανταπόκριση των περίπου 10.000 οδηγών, που πέρασαν από τα διόδια ελεύθερα κατά τη διάρκεια του 2ωρου ανοίγματος έδειξε οτι όλοι κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν σε.... καθημερινά ζητήματα (π.χ. άρνηση πληρωμής στα διόδια), όταν και όπου αισθάνονται ότι αδικούνται (επιβολή διοδίων σε ήδη χρυσοπληρωμένους δρόμους).

Τα 2 highlights της κινητοποίησης:
Το ταυτόχρονο, αργό και συνεννοημένο πέρασμα 2 τετράδων φορτηγών που κόρναραν συνεχώς, κάνοντας το έδαφος να τρέμει...
Η συμβολική κατάληψη, από αριθμό συμμετεχόντων πολιτών, αυθαίρετου κτιρίου, πλησίον του σταθμού διοδίων. Το κτίριο έχει χαρακτηρισθεί αυθαίρετη κατασκευή και φυσικά στεγάζει τα γραφεία της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε.!

Πηγή: diodiastop