ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Οι ισολογισμοί και τι φοβούνται οι οικονομικές εφημερίδες


Η κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών βάσει της οδηγίας της ΕΕ αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ημερήσιες οιονομικές εφημερίδες. Η λειτουργία και εν πολλοίς η επιβίωση πολλών οικονομικών φύλλων εξαρτάται από τη δημοσίευση των ισολογισμών.
Η απελευθέρωση της υποχρέωσης αυτής των επιχειρήσεων, που θα μπορούν πλέον να κοινοποιούν τους ισολογισμούς τους σε οποιοδηποτε μέσο έχει πανελλαδική εμβέλεια (όπως το διαδίκτυο) έχει τεθεί και στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τρόικα που έχει ζητήσει πλήρη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο και άλλων αναδιαρθρώσεων και μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να υπάρξει μία οικονομική ελάφρυνση στις μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις.
Η συμμόρφωση της Ελλάδας στην οδηγία της ΕΕ ίσως θέσει ζήτημα επιβίωσης για τις ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες που για πάρα πολλά χρόνια εξασφάλιζαν κέρδη χάρη στην δημοσίευση των ισολογισμών. Οι εκδότες των οικονομικών εφημερίδων έχουν ενημερωθεί και ήδη πιέζουν τον υπουργό Οικονομικών ώστε να ισχύσει και το 2011 η υποχρέωση δημοσίευσης ισολογισμών καθώς σε.... περίπτωση μη παράτασης θα υπάρξουν, όπως ισχυρίζονται, νέα λουκέτα και απολύσεις στο χώρο του Τύπου .