ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Οι εκβιασμοί του Αλαφούζου και οι προφάσεις του Ψυχάρη

«’H υπογράφεις ή απολύεσαι»! Απέναντι σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος Αλαφούζου, σήμερα το πρωί. Οι εργαζόμενοι σε ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΙ κλήθηκαν να υπογράψουν μόνοι τους τις μειώσεις των μισθών τους κατά 10%. Η εναλλακτική; Μα, φυσικά η απόλυση.
Ετσι έως τις 4.00 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι καλούνταν να υπογράψουν το χαρτί του λογιστηρίου που καταργεί στην πράξη τις κλαδικές συμβάσεις. Τη μείωση του μισθού τους υπέγραψε η πλειοψηφία των εργαζόμενων της τηλεόρασης καθώς η ΕΣΗΕΑ έφτασε αργά και 'έπειτα από συνεχείς και πιεστικές εκκλήσεις τωνδημοσιογράφων. Ετσι αρκετοί υπέκυψαν στον εκβιασμό κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά της διορίας, βλέποντας ότι έμεναν μόνοι χωρίς το σωματείο τους.Ακολούθως ο Σόμπολος τα άκουσε όταν έφτασε με καθυστέρηση και λίγα ήταν.
Στον ΔΟΛ, η συνάντηση Ψυχάρη με το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του Βήματος διεκόπη και ορίστηκε νέο ραντεβού για την Τετάρτη το πρωί (καθώς αύριο υπάρχει απεργία).
Οσο διήρκεσε η συνάντηση ο Ψυχάρης δικαιολογήθηκε για την.... αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας Το Βήμα, παρουσιάζοντας οικονομικά στοιχεία για συσσωρευμένα ελλείμματα που προκαλεί η οικονομική κρίση σε όλο τον Τύπο. Σχετικά με τις προθέσεις του για τις θέσεις εργασίας, το προσωπικό και τις εργασιακές σχέσεις, δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Απλώς εκδήλωσε τη δική του διάθεση να κρατηθούν στο ΔΟΛ όσο περισσότεροι εργαζόμενοι γίνεται, έστω κι αν όπως είπε, όταν κλείνει ένα έντυπο, όσοι εργάζονται σε αυτό θα έπρεπε να απολύονται...