ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Πώς τους έχει ξεφύγει η Απογευματινή;


Ουδείς γνωρίζει με σιγουριά αν το δίδυμο Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη και κυρίως ο Ομιλος Κυριακίδη ήρθε σε συμφωνία ή όχι με τον Κ. Ι. Σαραντόπουλο για την αγορά της εφημερίδας Απογευματινή.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιχειρηματίες συνεχίζουν να μπαίνουν στο μετοχικό σχήμα ολοένα και περισσότερων ΜΜΕ. Συγκεκριμένα ο Ομιλος Κυριακίδη πρόσθεσε πρόσφατα στη συλλογή του τα περιοδικά «Επίκαιρα» και «Metropolitan».
Σύμφωνα και με ανακοίνωση οι Εκδόσεις Λιβάνη, σε συνεργασία με την εταιρεία «Π. Κυριακίδης Εκδόσεις - Βιβλιοπωλεία ΑΕ» καταβάλλοντας από 50% η κάθε πλευρά, συνέστησαν την εταιρεία Εκδόσεις Επίκαιρα ΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Στην εταιρεία θα περάσουν τα εμπορικά σήματα των δύο περιοδικών.
Η συμμετοχή και παρουσία του... Ομίλου Κυριακίδη στα ΜΜΕ διαμορφώνεται μέχρι τώρα ως εξής:
Πέτρος Κυριακίδης
- Πήγασος (ΝΕΠ Εκδόσεις 12,53%)
- Χ. Κ. Τεγόπουλος (ΝΕΠ Εκδόσεις 9,62%)
- Εφημερίδες: «Athens News», «Espresso»,
«Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press» (και Λαυρεντιάδης)
- Περιοδικά: «Free», «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», «Jolie», «Olive», «Επίκαιρα», «Metropolitan» (Εκδόσεις Λιβάνη 50% - Π. Κυριακίδης Εκδόσεις - Βιβλιοπωλεία 50%)
Γιώργος Κυριακίδης (γιός του Πέτρου)
- Εφημερίδες: «Ισοτιμία»
- Ραδιόφωνο: Flash (100%), ΣΚΑΪ 100,3 (10%),
RED (10%)
- Τηλεόραση: Sport TV, ΔΕΚΑ, ΣΚΑΪ TV 10%