ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Αγριεύει η ΕΣΗΕΑ και προειδοποιεί με μακρύ κύμα αγώνωνΚάτω από το βάρος των καταιγιστικών αρνητικών εξελίξεων στο χώρο των media και μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε και αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην... κυβέρνηση και στους εργοδότες. Η Ενωση προειδοποιεί ότι η απεργία της 11ης Μαρτίου θα είναι η αρχή ενός μακρού κύματος αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών της. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη γενική πανεργατική απεργία της 11ης Μαρτίου 2010.

Κηρύσσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου 2010.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να μετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία αλλά και στα συλλαλητήρια των εργατικών συνδικάτων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση -όπως ήδη αποδεικνύεται από την συναπόφαση της Διασωματειακής Επιτροπής- θα αγωνιστεί για να αποσυρθούν τα κοινωνικά άδικα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα.

Οι δημοσιογράφοι θα βαδίσουν, ως οφείλουν, μαζί με τους εργαζόμενους για την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, όμως, θα αγωνιστούν με αποφασιστικότητα για τα ειδικότερα αιτήματα των εργαζομένων στην ενημέρωση, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις, να προστατευθούν το εισόδημα και οι εργασιακές σχέσεις και να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες στα ΜΜΕ ότι η απεργία της 11ης Μαρτίου θα είναι η αρχή ενός μακρού κύματος αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας.»

Υ.Γ. Λέτε να μας εκπλήξει η ΕΣΗΕΑ;