ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το Θέμα, οι Ελβετοί και η «συνταγή» για τον τέλειο γάμο

Μετά τη συνταγή για μια επιτυχημένη εφημερίδα, που κατέχουν ο Θέμος Αναστασιάδης και η ομάδα του Θέματος, Ελβετοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το μυστικό για τον τέλειο γάμο. Η συνταγή βασίζεται σε μια «μαθηματική φόρμουλα» που συνοψίζεται στα εξής:
Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό, να έχει ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να... είναι κατά 27% εξυπνότερη από αυτόν. Αν συντρέχουν όλα αυτά, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό "European Journal of Operational Research, ανέλυσε τις περιπτώσεις 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση".

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης καθώς συμβαδίζει με τη "συνταγή" ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη.