ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

40 «μύρια» για το 70% του Πρώτου Θέματος

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα προχωρήσουμε, δεν περισσεύει ούτε ένας!» Αυτή ήταν πάνω κάτω η σούμα όσων είπε την περασμένη Πέμπτη ο Θέμος Αναστασιάδης, στην γιορτή για τα πεντάχρονα του «Πρώτου Θέματος».
Ετσι για να μαθαίνουν τι εστί φιλολαϊκή πολιτική τα αφεντικά, που τώρα τελευταία επιδίδονται σε ασκήσεις αναλγησίας. Και για να μη μείνει ουδεμία αμφιβολία περί των προθέσεών του, πήρε ο Θέμος Αναστασιάδης αγκαζέ τον Τάσο Καραμήτσο (με τον οποίο δεν διατηρούσε τας θερμοτέρας των σχέσεων εδώ και λίγο καιρό) και αναχώρησε για ραντεβουδάκι με παράγοντα της επιχειρηματικής ζωής που... αρέσκεται σε επιθετικές εξαγορές μικρών, μεγάλων, ζωντανών και ψόφιων media. Λέγεται ότι γευμάτισαν κιόλας, αλλά μετά απ' το γουρουνόπουλο που σερβιρίστηκε (και καλοφαγώθηκε!) στη γιορτή του «Θέματος», δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

ΟΡΕΞΗ υπάρχει πάντως για πάσης φύσεως σενάρια, η περιφορά των οποίων εξυπηρετεί παντός είδους επιδιώξεις. Αφέθηκε λοιπόν εντέχνως να διαρρεύσει στην πιάτσα ότι αν η πλευρά του Φώτη Μπόμπολα λάβει 40 «μύρια» για το 70% του «Θέματος» μπορεί και να το συζητήσει. Τα οποία 40 «μύρια» υποτίθεται ότι δεν έχει και τόσο πρόβλημα να τα δώσει η πλευρά του επιχειρηματία που αναφέρω πιο πάνω. Εξ ου και ο διάλογος ανάμεσα στη διεύθυνση και στην ιδιοκτησία του φύλλου, που κυκλοφορεί στους μυημένους: «Πες μου βρε άνθρωπέ μου πόσα σου λείπουν, πόσα θέλεις;». «Πάνω κάτω αυτό το ποσό» «Εντάξει λοιπόν, εγώ θα στο φέρω»! Και δώσ' του καβγαδάκι, μέχρι τελικής πτώσεως ή πωλήσεως.
Για να καταλάβετε τι εστί ψιλό γαζί, η μία πλευρά υποστηρίζει ότι την παραχώρηση την ευλογάει και το ΠΑΣΟΚ για να απεμπλακεί η εφημερίδα από τα νύχια της διαπλοκής. Μόνο που άμα προχωρήσει η υπόθεση, δεν θα χαρεί όλο το ΠΑΣΟΚ αλλά μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα που έχει ήδη φροντίσει να λάβει τα μέτρα της και να δείξει τις φιλικές προθέσεις της εκεί που πρέπει.
Παρεμπιπτόντως, επιμένουν οι άνθρωποι του «Θέματος» ότι ετοιμάζεται για τα τέλη Μαρτίου εβδομαδιαίο έντυπο (κάτι ανάμεσα στο «ΟΚ» και στον «Τηλεθεατή») που θα βγαίνει κάθε Τετάρτη.


-Aναδημοσίευση από τη στήλη Μέσα και media του Χρήστου Ξανθάκη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία