ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μείον 30% στα δώρα και στο επίδομα αδείας

Περικοπές κατά 30% στα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και στο επίδομα αδείας για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από τις περικοπές αυτές αναμένεται ότι θα υπάρξουν έσοδα περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, η κυβέρνηση αναμένει επιπλέον εξοικονόμηση 4,8 δισ. ευρώ τα οποία θα προκύψουν κατά 50% από την επιβολή νέων φόρων και κατά 50% από την περιστολή δαπανών.

Ο ΦΠΑ θα αυξηθεί κατά μία μονάδα στο μικρό κλιμάκιο, από 4,5 στο 5%, από 9% στο 10%, και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλιμάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%.

Θα επιβληθεί φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και θα υπάρξει αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Στο 12% θα ανέλθει τελικά η περικοπή των επιδομάτων των μισθωτών από 10% που είχε αρχικά τεθεί.