ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Mισθοί πείνας και απαξίωσης ηχοληπτών και ραδιοφωνικών παραγωγών...


...στους μεγάλους ραδιοφωνικούς ομίλους


Λένε για τον αστυνομικό εκείνον που σκοτώθηκε και ο οποίος έκανε και δεύτερη δουλειά προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του και κατακρίνουν όλοι τους χαμηλούς μισθούς στην Ελληνική Αστυνομία.
Ας έρθουν και μία βόλτα από το ελληνικό ραδιόφωνο (για να μην πούμε τα ελληνικά ΜΜΕ γενικότερα). Ξέρετε πόσα χρήματα παίρνουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί σε μουσικά ραδιόφωνα της Αθήνας που κάνουν δίωρες ή και τρίωρες εκπομπές σε καθημερινή βάση; 
Κατά κύριο λόγο κι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οι μισθοί τους κυμαίνονται από 700 έως 850 ευρώ. 
Υπάρχουν και μισθοί λίγο πάνω από 600 ευρώ, όπως υπάρχουν και κάποιοι πάνω από 1.000 ευρώ - είπαμε, είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Με άλλα λόγια, πληρώνονται σχεδόν με τον κατώτατο μισθό.
Αφήστε δε τις περιπτώσεις που οι παραγωγοί πληρώνονται απευθείας μέσω χορηγών!
Τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην ίδια και λίγο χειρότερη κατάσταση, ενώ στα ραδιόφωνα της επαρχίας πρέπει να είναι χαρούμενοι (οι παραγωγοί) όταν οι ιδιοκτήτες των FM δεν θα τους ζητήσουν και χρήματα προκειμένου να (τους αφήσουν να) κάνουν εκπομπές.
Οι ηχολήπτες δε, όσοι τέλος πάντων έχουν απομείνει γιατί τα περισσότερα ραδιόφωνα τους πετούν έξω, ίσως να πληρώνονται λίγο παραπάνω λόγω της προϋπηρεσίας τους. Μην φανταστείτε τίποτε τρελά νούμερα, εκεί στο χιλιάρικο παίζουν.
Αλλά και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί αποτελούν είδος προς εξαφάνιση. Όσους είχε στο δυναμικό του ο Μελωδία π.χ. εκείνα τα χρόνια τα καλά, μπορεί να έχουν σήμερα 10 και 12 μουσικά ραδιόφωνα μαζί.
Και όλα τα παραπάνω από μεγάλους ομίλους ΜΜΕ με πολλά ραδιόφωνα στην κατοχή τους και τζίρους εκατομμυρίων ευρώ!