ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ο Παντελής Μπουκάλας και η Εξοδος του Μεσολογγίου


Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα

Με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πολιτιστικό διήμερο, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής "Η ιερά Πόλις", τιμά φέτος την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς του Μεσολογγίου και της μαρτυρικής Θυσίας των "Ελευθέρων Πολιορκημένων".
Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1 Κολωνακι) θα μιλήσει ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας με θέμα: "Το Μεσολόγγι στα Απομνημονεύματα των Αγωνιστών και στην ποίηση".
Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο "Libro Coro" υπο την διεύθυνση της μαέστρου Ανθής Γουρουντή, θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση του Διονυσίου Σολωμού, ενω η υψίφωνος Vivian Douglas θα ερμηνεύσει "Το Μοιρολόι του Μεσολογγίου" .
Την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11πμ, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην Μητρόπολη Αθηνών και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων Ελεύθερων Πολιορκημένων, Γιάννης Μακρής, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.
Θα ακολουθήσει πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με επικεφαλής την φιλαρμονική του Δήμου Μεσολογγίου "Χρήστος Καψάλης" υπο την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιάντα, καθώς και τιμητικού αγήματος με παραδοσιακές φορεσιές, ενω θα γίνει και κατάθεση στεφάνων.