ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Η απεργία των δημοσιογράφων και οι γνωστές «παραφωνίες»


Οι δημοσιογράφοι για μια ακόμα φορά ήταν μαζί με όλη την κοινωνία παρά το γεγονός πως η απεργία τους ήταν μια ημέρα νωρίτερα από των υπολοίπων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που ανήκουν στη δύναμη της ΓΣΕΕ.
Οι δημοσιογράφοι, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, με την καθολική σχεδόν συμμετοχή τους έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για να μπει ένα τέλος σ’ αυτήν την ανεξήγητη ακρίβεια που έχει εξαφανίσει τους μισθούς των πολιτών. Στην ακρίβεια που έχει πνίξει τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον.
  • Έφτασε η ώρα για μια ουσιαστική και πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Έφτασε η στιγμή για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Ήρθε η ώρα να μπει φραγμός στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, σε 4ωρα και εκ περιτροπής εργασία.
  • Φτάνει πια με τις καθυστερήσεις καταβολής των ήδη μικρών, σε αγοραστική δύναμη, μισθών.
  • Θέλουμε να φροντίσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια. Θέλουμε οι αμοιβές μας να συμβαδίζουν με την εργασία μας.
  • Ζητάμε αξιοπρέπεια και όχι ελεημοσύνη και χτυπήματα στην πλάτη. Κουραστήκαμε να περιμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων.
Στον κανόνα όμως πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.
Έτσι την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον Τύπο δεν ακυρώνει η παραφωνία των δύο εφημερίδων που εκδόθηκαν στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, του «Νέου Αγώνα» Καρδίτσας και του «Λαμιακού Τύπου» της Λαμίας, όπως και ορισμένων ιστοσελίδων όπως οι www.karditsalive.net, www.karditsanews.gr και www.Tyrnavospress.gr. Φαίνεται πως η ακρίβεια δεν αγγίζει τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και επέλεξαν να μην απεργήσουν.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, μαζί με όλες τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις, θα συνεχίσει τον αγώνα για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών της, μέχρι την τελική δικαίωση.
Θα συνεχίσει να μάχεται στο πλευρό των πολιτών για να βρεθούν πραγματικές λύσεις στην αντιμετώπιση αυτής της ακρίβεια που θέλει να κάνει τις ζωές μας πιο «φτηνές». Δεν θα τους περάσει.