ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Απάντηση Ζούλα στο δημοσίευμα των «Νέων» για προαποφασισμένη χαμηλή βαθμολογία στην Κύπρο


Ανακοίνωση, με την οποία απαντά στο δημοσίευμα των «Νέων» περί προαποφασισμένης χαμηλής βαθμολογίας της Ελλάδας στην Κύπρο στα πλαίσια της Eurovision, εξέδωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.
«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε ούτε και της επιτρέπεται προφανώς να έχει την παραμικρή εμπλοκή στις αξιολογήσεις της ανεξάρτητης επιτροπής που προτείνεται κάθε χρόνο από την Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ως εκ τούτου ουδεμία εμπλοκή είχε τόσο στην πρώτη θέση που πήρε η Κύπρος από την ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΡΤ το 2021, όσο και για την περσινή αξιολόγηση της κυπριακής συμμετοχής ως 7ης καλύτερης ανάμεσα σε 26 χώρες», ανέφερε συμπληρώνοντας:
«Αυτό εξήγησα στον πρέσβη της Κύπρου στην προ τριμήνου συνάντηση μας, εννοείται στο περιθώριο των πολύ σοβαρότερων θεμάτων που συζητήσαμε, αναφέροντάς του ότι σε όσους εμπλέκονται στην ΕΡΤ με την Eurovision προκάλεσε έκπληξη η απόφαση του ΡΙΚ να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο ένα από τα τραγούδια που απέρριψε πέρσι η ΕΡΤ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ είπε στις 21 Φεβρουαρίου στον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα πως η Ελλάδα θα δώσει χαμηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2024. Προανήγγειλε, δηλαδή, το αποτέλεσμα της ελληνικής κριτικής επιτροπής, η οποία τον Φεβρουάριο δεν είχε καν συσταθεί, για μια ψηφοφορία που θα γινόταν τρεις μήνες αργότερα.