ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Έρχεται 6ημερη απασχόληση στην ΕΡΤ – Αντιδράσεις από ενώσεις εργαζομένων και ΚΚΕ


Με εργασιακό «μασάζ» η διοίκηση της ΕΡΤ, έχει σχεδιάσει την επιβολή εβδομάδας έξι εργάσιμων ημερών και κατάργηση της αργίας του Σαββάτου, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.Στο τέλος Μαρτίου σε ενημέρωση των δημοσιογράφων του ραδιοτηλεοπτικού ρεπορτάζ για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της, Κωνσταντίνος Ζούλας, όταν ετέθη ερώτημα για τα περι 6ημερης απασχόλησης είχε επιχειρηματολογήσει πως λόγω του καναλιού ΕΡΤNews, το οποίο λειτουργεί ακατάπαυστα και παράγει ενημέρωση, πρέπει να υπάρχει σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, το απαραίτητο προσωπικό, επίσης ότι το 5ημερο με την αυστηρή έννοια δεν είναι εφικτό να τηρηθεί και πως όποιος εργάζεται σε 6ημερη βάση θα κάθεται με κυλιόμενο (ένα) ρεπό και θα αμείβεται για την επιπλέον ημέρα εργασίας.
Όμως η ΕΡΤ ανέκαθεν είχε ενημέρωση 24/7 και δεν προέκυψε ζήτημα, τώρα, λόγω ΕΡΤNews. Πάντα οι εργαζόμενοι είχαν βάρδιες δύο Σαββατοκύριακα το μήνα για να καλύπτονται οι ανάγκες της ενημέρωσης. Όμως όταν εργάζονταν Σαββατοκύριακο, έπαιρναν αντιστοίχως δύο ρεπό μέσα στην επόμενη εβδομάδα (ή και αργότερα). Τονίζεται δε από την πλευρά τους πως ο νόμος απαγορεύει τις προγραμματισμένες υπερωρίες. 
- απόσπασμα από ρεπορτάζ στο «Ποντίκι» (ολόκληρο ΕΔΩ)