ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ο πόλεμος άρχιζε, το τηλεοπτικό σόου συνεχιζόταν...


Η αντίδραση (και η μη αντίδραση...) των καναλιών στα νυχτερινά δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή


Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με ντρόουν κινητοποίησε τους μηχανισμούς ενημέρωσης τριών καναλιών γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ενός περίπου στις 12:30 και ενός μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Αντίθετα, μεγάλα κανάλια συνέχισαν το πρόγραμμά τους, ένα από τα οποία ήταν μουσικό. Το Just the 2 of Us στον Alpha εξακολούθησε το ζωντανό μουσικό διαγωνισμό του, χωρίς κανένα εμβόλιμο δελτίο για τις στιγμές στις οποίες διακυβεύεται η ειρήνη της ανθρωπότητας.
 Έτσι, την ώρα που ακούγαμε για τα πλέον των διακοσίων ντρόουν που είχαν κατεύθυνση προς το Ισραήλ, την απογείωση βρετανικών μαχητικών από τη βάση της Κύπρου, την κινητοποίηση του γαλλικού Ναυτικού, τους πυραύλους Κρουζ που θα χτυπούσαν το Τελ Αβίβ, την εγρήγορση Ιορδανίας, Αιγύπτου και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής, ο Alpha παρέμενε στο σόου του, ο Αντένα μετέδιδε επανάληψη του The 2night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, το Star πρόβαλε... παιδική ταινία ανιμέισον και η ΕΡΤ 1 την προγραμματισμένη ξένη ταινία του. Η δημόσια τηλεόραση, πάντως, καλύψε τις εξελίξεις με το ΕΡΤ News.

Τελικά και ο Αντένα κινητοποιήθηκε με καθυστέρηση, στη 1 περίπου. Στα μεσάνυχτα διέκοψε το Open την προβολή της ξένης ταινίας για να καλύψει τα γεγονότα, ο Σκάι σταμάτησε το μουσικό πρόγραμμά του (Σάββατο με φίλους) και κατά τις 12:30 διέκοψε το Mega το δικό του μουσικό πρόγραμμα (Σπίτι με το Mega) για να μεταδώσει τα γεγονότα με πολλαπλές συνδέσεις, όπως και τα άλλα κανάλια που ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά την πυροδότηση των εξελίξεων.

** Η παραπάνω ανάρτηση του Harddog έγινε στη 1:40 μετά τα μεσάνυχτα. Το Just the 2 of Us συνέχιζε να αγωνιά για το ποιο από τα διαγωνιζόμενα ζευγάρια δεν θα συνεχίσει στο σόου...