ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τσιμέντο όλα;


«Αντέχει η Αθήνα σήμερα και άλλο τσιμέντο και μεγαλύτερους συντελεστές δόμησης; Ποια είναι η κοινωνική ανάγκη που καλείται να καλύψει η πόλη με περισσότερο τσιμέντο;» Είναι δύο από τα ερωτήματα που θέτει με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Θ. Σκυλακάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο Χάρης Δούκας τονίζει ότι η άκριτη δόμηση χωρίς διεξοδική μελέτη της φέρουσας ικανότητας της πόλης «είναι σήμα κινδύνου για τον κατεπειγόντως εξορθολογισμό του πολεοδομικού σχεδιασμού και των χρήσεων γης», καλώντας το υπουργείο «να αναλογιστεί την ιστορική του ευθύνη» και να επανεξετάσει τα δεδομένα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, αναστέλλοντας τη σχετική εφαρμοστική υπουργική απόφαση.
«Δεν πρέπει να υπάρξουν τετελεσμένα», υπογραμμίζει ο δήμαρχος: «Ας μη θυσιάσουμε το μακροπρόθεσμο όφελος και την ποιότητα ζωής σε μια ανθρώπινη πόλη για μια ανεξέλεγκτη υπερμεγέθυνση του οικοδομικού κλάδου».

Στέργιος Ζιαμπάκας / ΕφΣυν