ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Πέθανε ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd - Ο Γκάρι Ρόσινγκτον είχε διασωθεί από το αεροπορικό δυστύχημα του 1977


Πέθανε, σε ηλικία 71 ετών, ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Γκάρι Ρόσινγκτον, το τελευταίο από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας. Δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Ρόσινγκτον, αλλά ο κιθαρίστας στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας. Το 2021 υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της μπάντας.
Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή από ανάρτηση στον λογαριασμό των Lynyrd Skynyrd στο Facebook.
Ηταν το μόνο μέλος του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος που εμφανίστηκε σε όλα του τα άλμπουμ.

 Ο Ρόσινγκτον επέζησε από το αεροπορικό δυστύχημα του 1977 που σκότωσε αρκετούς από την μπάντα.
Αν και έσπασε και τα δύο του χέρια, τα πόδια, τους καρπούς και τους αστραγάλους και τη λεκάνη του, ο Ρόσινγκτον ανάρρωσε πλήρως, αλλά πάλεψε με τον εθισμό στα ναρκωτικά για χρόνια, που ξεκίνησε με τη μεγάλη εξάρτησή του από τα φάρμακα για τον πόνο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του.
Οι Skynyrd διαλύθηκαν αλλά αναμορφώθηκαν το 1987 και από τότε συνέχισε με αρκετές αλλαγές σύνθεσης, αλλά ο Ρόσινγκτον ήταν το μόνο μέλος του συγκροτήματος που εμφανίστηκε σε όλα τα άλμπουμ του. Ο Johnny Van Zant – αδελφός του Ronnie και frontman των Skynyrd από το 1977 – είπε κάποτε: «Δεν νομίζω ότι μπορείς να έχεις Lynyrd Skynyrd χωρίς τον Gary Rossington».