ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

«Κάηκε» το σενάριο της 9ης Απριλίου - Διαρροές για εκλογές στις 21 Μαΐου


Αρχισαν οι διαρροές  για εκλογές στις 21 Μαΐου  καθώς το σενάριο για κάλπες στις 9 Απριλίου έχει «καεί». Βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε χθεσινή του συνέντευξη μπορεί να ισχυρίζεται πως δεν έχει γίνει καμία κουβέντα σε σχέση με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών αλλά παραπολιτικές στήλες φιλοκυβερνητικών Μεσων Ενημέρωσης ηδη αναφέρονται σε εκλογές τον Μάιο και συγκεκριμένα στις 21 του μήνα, ανήμερα Κων/νου και Ελένης.
Το big-mouth του powergame γράφει μεταξύ άλλων:
Αξιόπιστη κυβερνητική πηγή αναφέρει ότι το σενάριο της 9ης Απριλίου έχει «καεί». Και είναι οριστικό. Ο  Μητσοτάκης, θεωρεί ότι υπό τις επικρατούσες συνθήκες δεν θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε κάλπες. Από κει και πέρα, και σε σχέση με τον χρόνο των εκλογών, επικρατέστερη ημερομηνία θεωρείται η 21η Μαΐου. Σε αυτήν την ημερομηνία θα στηθεί η πρώτη κάλπη, γιατί οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουλίου.
 Καθοριστικό ρόλο στη μετάθεση του χρόνου των εκλογών φαίνεται ότι έχει παίξει η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, που από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα υποστήριζε ότι «χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος». Στην άποψη Σκέρτσου από την Παρασκευή και μετά προσχώρησαν και τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη. Πλέον δεν νομίζω να υπάρχει ούτε ένας που να μη θεωρεί ως κίνηση υψηλού ρίσκου τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στον Απρίλιο. Επειδή, όμως, τη συγκεκριμένη απόφαση θα τη λάβει ο Μητσοτάκης, οφείλω να σας πω ότι από αυτά που «πιάνουν» οι κεραίες μου, θεωρώ πως «κλείδωσε» και στο μυαλό του πρωθυπουργού η 21η Μαΐου. 
Από την πλευρά του το DarkRoom του Νewmoney γράφει:
Κατά πάσα πιθανότητα οι εκλογές μετατίθενται στις 21 Μαΐου, μου λέει η πηγή μου στο ΜΜ, όχι τόσο γιατί ο Μητσοτάκης φοβάται τα νούμερα των δημοσκοπήσεων τα οποία άλλωστε ούτε υπάρχουν για την ώρα, αλλά και όσα θα υπάρξουν σίγουρα θα μεταβάλλονται σχεδόν καθημερινά. Θέλει και ο ίδιος να αισθανθεί καλύτερα από το σοκ και τη θλίψη για να μπορέσει έτσι κι αυτός και οι υποψήφιοι να ξεδιπλώσουν μια κανονική προεκλογική εκστρατεία, γιατί η ΝΔ πάει για θετική καμπάνια και δεν θέλει να μονοπωλήσει τις εκλογές η συζήτηση για το τραγικό γεγονός. Αυτή τη στιγμή υπάρχει (από σημαντικούς) μόνο η Ντόρα που... λέγεται ότι μόνο εκείνη του λέει να πάει τώρα σε εκλογές, δηλαδή στις 9 Απριλίου. Νομίζω καταλάβατε...