ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Πλήρωμα ασθενοφόρου έπλυνε ηλικιωμένη με λάστιχο σε πυλωτή - Eισαγγελική παρέμβαση


Εικόνες ντροπής κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες με δύο άνδρες να πλένουν με λάστιχο μια ηλικιωμένη γυναίκα και μάλιστα γυμνή σε πυλωτή πολυκατοικίας. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για εργαζόμενους - μέλη πληρώματος του δημοτικού ασθενοφόρου του δήμου Ωρωπού, οι οποίοι κλήθηκαν να μεταφέρουν τη γυναίκα και της συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον άθλιο τρόπο.
Εισαγγελική έρευνα ξεκινά με αντικείμενο 
Μετά τις σοκαριστικές εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν, υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για το περιστατικό που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται να έγινε το Σάββατο στον Ωρωπό με πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο για παροχή έργου.
Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης καταδικάζει «το απαράδεκτο συμβάν» και εκφράζει «αποτροπιασμό και ντροπή», ενημερώνοντας πως έχει ζητήσει ΕΔΕ και την απομάκρυνση των εν λόγω εργαζομένων απ' το δημοτικό ασθενοφόρο, το οποίο όπως προκύπτει έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας,την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.
Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή.
Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.
Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».