ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ωραίο το κείμενο που έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι του κ. Μητσοτάκη...


...αλλά ουδείς επείσθη από την «σπαραξικάρδια» ανάρτηση Μητσοτάκη

Κενή περιεχομένου η συγγνώμη του πρωθυπουργού για την αντιπολίτευση που περίμενε μάλιστα πέντε μέρες για να την εκφράσει. Όχι στον λαό, αλλά έστω στις οικογένειες των νεκρών, στους τραυματίες και στους οικείους τους.
Αλλά και τώρα, όπως επισημαίνουν στα σχόλιά τους τα κόμματα, πρόκειται για επικοινωνιακούς τακτικισμούς, και καθόλου επί της ουσίας ανάληψη ευθύνης.
Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπης Τσαπανίδου, για την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:
"Ωραίο το κείμενο που έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι στον κ. Μητσοτάκη για να το αναρτήσει στο fb.
Γεμάτο ενσυναίσθηση.
Όπως λέει και στην αρχή, αυτή τη φορά χωρίς ξύλινα λόγια.
Όπως δηλαδή κάθε άλλη φορά.
Ωραία και η συγνώμη που τον ανάγκασαν να γράψει.
Μόνο που άργησαν πέντε ημέρες.
Και τίποτα από αυτά δεν είναι δικό του.
Τίποτα δεν είναι αληθινό.
Ακόμη και αυτή τη συγγνώμη, όμως, δεν έχει το σθένος να την αναλάβει ο ίδιος. Σπεύδει να τη μοιραστεί με όσους κυβέρνησαν πριν από αυτόν, για να μην αναμετρηθεί ποτέ με τις δικές του ευθύνες.
Και για να μη δώσει ούτε μισή απάντηση στα γιατί που μας πληγώνουν.
Μόνο λόγια και υποσχέσεις ότι θα κάνει τώρα, τις λίγες ημέρες μέχρι τις εκλογές, όσα δεν έκανε τέσσερα χρόνια".
Σε ανάλογο ύφος και το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις:
«Ο Πρωθυπουργός, υπό το βάρος της διογκούμενης οργής για την ανείπωτη τραγωδία, απομακρύνθηκε σήμερα από τη θεωρία του ενός και μόνου υπεύθυνου, αλλάζοντας κατά την προσφιλή τακτική του, επιφανειακά θέσεις, με μόνο στόχο να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις αρνητικές επιπτώσεις.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι οδυνηρή.
Το μοντέλο διακυβέρνησης που ο Πρωθυπουργός ονόμασε «επιτελικό κράτος», αποδείχτηκε μια επικοινωνιακή κατασκευή που κατέρρευσε από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες.
Ας αποδεχτεί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του και ας μην καμώνεται ότι θα σηκώσει τις αμαρτίες των άλλων.
Η χώρα χρειάζεται Ισχυρή Θεσμική Δημοκρατία και όχι μια παρέα ημέτερων, που θεωρεί πως μπορεί να διευθύνει τη χώρα».
«Πληρωμένη» απάντηση στην ανάρτηση του πρωθυπουργού δίνει και ο Γιάνης Βαρουφάκης, με σαφή αναφορά και στις απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομοκρατίας κατά των συγκεντρωμένων στα ειρηνικά συλλαλητήρια:
"Αφού ο ΠΘ έχασε τον έλεγχο του αφηγήματος, με το ολέθριο "ανθρώπινο λάθος" που τώρα πάει να μαζέψει, επιστρέφει στην προσφιλή του αστυνομοκρατία επιτιθέμενος στη νεολαία που κινητοποιείται εναντίον της ιδιωτικομανίας τους. Πάρτε το απόφαση κ. Μητσοτάκη: Χάσατε τον έλεγχο!"
«Η "συγνώμη μέσω Facebook" του πρωθυπουργού, χωρίς να κοιτά στα μάτια τους Έλληνες, δείχνει ότι ο Κ. Μητσοτάκης τρομάζει να δει την πραγματικότητα κατάματα», σχολιάζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τη σημερινή ανάρτηση του πρωθυπουργού. 
«Η Πραγματικότητα είναι αμείλικτη: Φταίει πρωτίστως αυτός και το κόμμα του, φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ, φταίει και το ΠΑΣΟΚ» συμπληρώνει ο Κυριάκος Βελόπουλος.