ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Βολεύτηκε στη Βουλή μέχρι και στενός συγγενής γνωστής δημοσιογράφου


Aκριβώς μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, στενός συγγενής γνωστής δημοσιογράφου μεγάλης εφημερίδας και καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας προσλήφθηκε στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Βουλής με σύμβαση διετούς διάρκειας.
«Προσλαμβάνουμε τον Α.Κ-Μ του Ι. από 9ης Μαρτίου 2023, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για δύο (2) έτη σε κενή οργανική θέση ΠΕ Διοικητικού, η οποία προβλέπεται στην υποπερ. αα) της περ. α της παρ. 3 του άρθρου 22 της από 25.2.2019 απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων «Οργανισμός του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία» (ΦΕΚ 31/Α ́/26.2.2019), όπως ισχύει. Ο εν λόγω υπάλληλος τοποθετείται στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και αναλαμβάνει να εκτελεί τα καθήκοντα της ειδικότητάς του ή όποια άλλα συναφή, παρεμφερή ή άλλα καθήκοντα του αναθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή ή ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος. Ως μηνιαίος βασικός μισθός για την παρεχόμενη εργασία του καθορίζεται κατ’ αναλογία ο μισθός του 1ου Μισθολογικού Κλιμακίου (ΜΚ1) της ΠΕ κατηγορίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Ν. 4354/2015, όπως ισχύει» σημειώνεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην κοινοβουλευτική διαύγεια στις 8 Μαρτίου.
Να σημειωθεί ότι την απόφαση, η οποία κοινοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, υπογράφει ο γ.γ. του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Αλλες δύο περιπτώσεις

Στις 15 Δεκεμβρίου του 2022, λύθηκαν οι συμβάσεις τόσο του Β.Κ., ο οποίος μέχρι τότε ήταν μετακλητός υπάλληλος κατηγορίας ΠΕ στο γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Μπούρα, όσο και της Π.Π., η οποία από τον Αύγουστο του 2019 είχε διοριστεί σε θέση μετακλητού υπαλλήλου ΠΕ «στο Γραφείο του Προέδρου της πρώτης κατά σειρά δυνάμεως Κ.Ο. ΝΔ στη Βουλή». Δηλαδή, του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ω του θαύματος, το… άγχος της ανεργίας διήρκεσε μόλις οκτώ μέρες και για τους δύο, αφού οι πρώην μετακλητοί προσλήφθηκαν με διετή σύμβαση «σε κενή οργανική θέση» στη Βουλή των Ελλήνων.
Και στις δύο αποφάσεις που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τασούλας σημειώνεται πως στους... αξιοκρατικά τοποθετημένους υπαλλήλους της Βουλής «μπορεί να ανατίθενται καθήκοντα κάλυψης αναγκών άλλων υπηρεσιών της Βουλής», ενώ και οι δύο κατατάχθηκαν στο τέταρτο μισθολογικό κλιμάκιο, ήτοι, 1.269 ευρώ μεικτά.

- από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Άγγελος Προβολισιάνος στην Αυγή