ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Αγωγή της Ελενας Ακρίτα εναντίον Koυρτάκη - Παραπολιτικών


Αγωγή της Ελενας Ακρίτα εναντίον των Παραπολιτικών με αφορμή ένα δημοσίευμα για την υπόθεση του Σπύρου Φωκά. «Μετά το εξώδικο που έστειλα στον Γιάννη Κουρτακη των Παραπολιτικών για τις αθλιότητες που έγραψε για μένα (υπόθεση Σπύρου Φωκά) ομολογώ πως βρίσκομαι σε δίλημμα» γράφει η Ελενα Ακρίτα στο facebook. «Να το προσπεράσω όλο αυτό γιατί δεν αξίζει καν να ασχοληθώ; Ή να πέσω τόσο χαμηλά και να στείλω αγωγή σε έναν άνθρωπο αυτού του επιπέδου; Επειδή… με ξέρω, αποφάσισα - ω ναι! - να πέσω τόσο χαμηλά και να προχωρήσω στην αγωγή. Δεν είναι ώρα για κυριλίκια τώρα. Ειδικά όταν δεν απευθύνεσαι σε κυρίους».

Το δημοσίευμα των Παραπολιτικών είχε τίτλο: «Απάντηση και στην Έλενα Ακρίτα από την Λίλιαν Φωκά: Mην μας αναστατώνετε με αναληθείς δημοσιεύσεις». Και αφορούσε ένα post που είχε κάνει η Ελενα Ακρίτα για τον Σπύρο Φωκά. Στην ανάρτησή της η Έλενα μας ενημέρωνε για τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ηθοποιός, Σπύρος Φωκάς. Ιδού: «Κυρία Λίνα Μενδωνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπύρο Φωκά; Με 600€ σύνολο εκείνος και η γυναίκα του αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Ανέστιος και πένης ο αγαπημένος ηθοποιός, χρειάζεται τη στήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να κρατηθεί στη ζωή. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση, ο κ. Φωκάς δεν ζητά ελεημοσύνη, μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση ζητά».

Λίγες ημέρες μετά post-αρε και η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, η Λίλιαν: «Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιευμάτων για την κατάσταση μας θέλω να ενημερώσω ότι με αξιοπρέπεια διαχειριζόμαστε την ζωή μας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση φίλων μας όσο βέβαια και την βοήθεια του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κυρίου, Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Γιώργου Σταμάτη. Θα παρακαλούσα αυτό να γίνει σεβαστό από όλους και να μην αναστατώνουν τόσο εμένα όσο και τον Σπύρο με δημοσιεύσεις που είναι αναληθείς».
Η Ελενα Ακρίτα έγραψε πως επικοινώνησε με τη Λίλιαν Φωκά και η τελευταία της διευκρίνισε πως το post της δεν την αφορούσε αλλά αναφερότανε σε άλλα δημοσιεύματα.
Τα Παραπολιτικά στο ίδιο δημοσίευμα έγραφαν ότι η κυρία Φωκά απάντησε και στην Ελενα Ακρίτα: «Ωστόσο, τα πράγματα στην θέση τους έβαλε με δική της ανάρτηση, διαψεύδοντας όσα λέγονται, η σύζυγος του γνωστού Έλληνα ηθοποιού, Λίλιαν Φωκά. Όπως είπε, δημοσιεύματα είναι αναληθή και εκείνη με τον σύζυγο της διαχειρίζονται τις ζωές τους με αξιοπρέπεια».

Η Aκρίτα έστειλε εξώδικα σε διάφορα ΜΜΕ που την ανέφεραν και τα οποία, μετά, ανασκεύασαν. Οπως ο Ελεύθερος Τύπος παράδειγμα: «Δεν εννοούσε την Έλενα Ακρίτα η σύζυγος του Σπύρου Φωκά». Αλλά και το iefimerida: «Η Λίλιαν Φωκά στην ανάρτησή της δεν εννοούσε την Ελενα Ακρίτα -Τι πραγματικά συνέβη».

Η αγωγή προς τα Παραπολιτικά έρχεται μετά το εξώδικο. Είχε γράψει τότε η Ελενα Ακρίτα: «Η ανακοίνωση της κ. Λιλιαν Φωκα συζύγου του Σπύρου Φωκά δεν απευθύνεται σε μένα - άλλωστε δεν γράφει πουθενά το όνομα μου. Είχε γενικό χαρακτήρα, όπως με διαβεβαίωσε η ίδια. Τα parapolitika.gr και ο Γιάννης Κουρτάκης καλά θα κάνουν να ανασκευάσουν και να μού ζητήσουν συγγνώμη. Αλλιώς θα κληθούν να τεκμηριώσουν από που προκύπτει ότι η ανακοίνωση της κ. Φωκά αναφέρεται σε μένα - όταν το όνομα μου δεν υπάρχει πουθενά. Όχι να κρεμάμε αυθαίρετα και κακόβουλα ανθρώπους στα μανταλάκια γιατί ‘έτσι γουσταρουμε’ κύριε Γιάννη Κουρτάκη».

- από το e-tetradio