ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Επιμένει o Μπογδάνος μετά τη διαγραφή: Είπα αλήθειες


Eπιμένει στις απόψεις που εξέφρασε στη Βουλή και οι οποίες οδήγησαν στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Ο ανεξάρτητος, πια,..
βουλευτής στην πρώτη επίσημη αντίδρασή του μέσω Twitter σημειώνει: «Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ.
Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις».

Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία μετά το θερμό επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια.
Όπως σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, «για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Τι είπε ο Μπογδάνος

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπογδάνος υποστήριξε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία. «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε με τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ να απαντά: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστόπουλου κάλεσε τους πάντες να καταδικάσουν τον διχαστικό λόγο του Μπογδάνου.Απαντώντας, ο κ. Μπογδάνος υπογράμμισε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ μπερδεύτηκε και συνέδεσε τον ίδιο με την ρατσιστική και την ναζιστική ιδεολογία. «Έχω δεχτεί τραμπούκικες επιθέσεις από την Χρυσή Αυγή και από την άκρα Αριστερά. Δεν είναι δυνατόν εντός του κοινοβουλίου να συνδέουμε ανθρώπους που έχουν βάλει τα στήθη τους μπροστά για τους ανθρώπους που αναφέρατε. Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή. Έχω παίξει ξύλο μαζί τους δεν σας το επιτρέπω. Οι πρόγονοι μου, οι φυσικοί, ο αντιστράτηγος άγιο-Πετρίτης πολέμησε την Βέρμαχτ στην Αλβανία το ναζισμό και στην Ιταλία και μετά τον κομμουνισμό στην Ελλάδα. Ο αντί-κομμουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.