ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπόθεση Καραϊβάζ


Tην ανησυχία τους αναφορικά με την πορεία των ερευνών στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, εκφράζουν οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», καλώντας τις.. ελληνικές αρχές να «τηρήσουν την υπόσχεσή τους» ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να λύσουν το μυστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα 9/10 συμπληρώνονται 6 μήνες από την ημέρα της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου και ακόμη οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης.
Όπως αναφέρουν οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» αν και έστειλαν επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό στις αρχές Αυγούστου, με την οποία εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για την πορεία των ερευνών, μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει απάντηση. Απάντηση δεν έλαβαν ούτε στις οχλήσεις που έκαναν μεταγενέστερα.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η οικογένεια του Γ. Καραϊβάζ μέσω του δικηγόρου της εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ερευνών και τις προθέσεις των αρχών να βρουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τη στυγερή δολοφονία που έγινε μέρα μεσημέρι στην περιοχή του Αλίμου.
«Καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να διαθέσει όλους τους διαθέσιμους πόρους ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτή η έρευνα», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου των «ΔΧΣ» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, Παβόλ Σάλαϊ, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτήν την υπόθεση. Η λύση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των Ελλήνων δημοσιογράφων».
Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη δολοφονία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την αστυνομία να λύσει γρήγορα την υπόθεση, ενώ ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποσχέθηκε ότι «η έρευνα θα επιταχυνθεί έως ότου επιτύχει τον στόχο της», αναφέρουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. - πηγή: avgi.gr