ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

ΚΕΔ: «Οι δημοσιογράφοι να νοιώθουν τον έλεγχο στο σβέρκο τους!..»


Ανακοίνωση της "Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»:
«Οι δημοσιογράφοι να νοιώθουν τον έλεγχο στο σβέρκο τους!..
Η συνταγή είναι γερμανική και δοκιμασμένη από τα χρόνια της κατοχής. Τότε μόνο το άκουσμα..  προκαλούσε ανατριχίλα. Τώρα όμως το επιτελικό κράτος εφαρμόζει κάτι ανάλογο εν ψυχρώ και στα δημόσια ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Διοικητικοί υπάλληλοι και ημέτεροι αναλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, στα γραφεία τύπου, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ ώστε οι δημοσιογράφοι να νοιώθουν τον έλεγχο στο σβέρκο τους. Προφανώς κάποιοι στην κυβέρνηση τρέμουν μην ξαναγίνει της Ικαρίας και βουλιάξει η επιτυχία με τις φρεγάτες.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιλογές γίνονται από τα κεντρικά και τα προσόντα των Επιτρόπων της νέας τάξης πραγμάτων είναι το παρελθόν τους . Κάτι σαν το μοντέλο του Ναυάρχου που ναυάγησε.
Ένα από τα ορφανά που με προϋπηρεσία στο σύστημα Παπά στη ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ήδη τοποθετείται –και όχι τυχαία- στην κρίσιμη διεύθυνση επικοινωνίας. Η λίστα Πέτσα και επιχορηγήσεις τύπου Φουρθιώτη έχουν αφήσει εποχή αλλά είναι διαπιστευτήρια.
Η επάνοδος του στελέχους του Σύριζα, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εποπτεία των ΜΜΕ αλλά και ως διορισμένος πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου σε κρίσιμες αποφάσεις προηγούμενης περιόδου η οποία έχει και το στίγμα με τις τηλεοπτικές άδειες, φαίνεται ότι δεν ενοχλεί ούτε τους δικούς του στην Κουμουνδούρου ούτε την εργοδοτική ομάδα των 6 ( συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που διατηρούν μέχρι στιγμής οριακή πλειοψηφία στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ.
Όσο για τα γραφεία τύπου του εξωτερικού έχουν καταντήσει θέρετρα αναψυχής κολλητών και ημετέρων.
Στη Θεσσαλονίκη στο ίδιο υπουργείο τους δημοσιογράφους ελέγχει διοικητικός γραμματέας ως προϊστάμενος και την ίδια ώρα η διεύθυνση του Αθηναϊκού Πρακτορείου στην Μακεδονία Θράκη γίνεται τμήμα. Και οδηγείται σε μεγαλύτερη συρρίκνωση ως θυσία στην ευρωπαϊκή πορεία του γείτονα που στηρίζει η νέα τάξη μετά τις Πρέσπες.
Κάτι ανάλογο με την κατάργηση που αντιμετωπίζει η ελληνική γλώσσα από την πλατφόρμα του EURONEWS με την Κυβέρνηση και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ να επιδίδονται σε εθιμοτυπική αλληλογραφία με τις Βρυξέλλες.
Στο ΑΠΕ η τροποποίηση –σκάνδαλο στο καταστατικό του με φωτογραφικές διατάξεις για τοποθετήσεις ημετέρων συνεχίζονται, και η αυτοκρατορική στάση του μικρού Προέδρου βγάζει μάτι ακόμη και στο Μαξίμου. Η προϋπηρεσία είναι που μετράει και μάλιστα σε θέσεις δίπλα σε υπόλογους για τη λίστα σε στικάκι.
Στην ΕΡΤ το newsroom του Καφαράκη είναι το κόλπο για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ώστε όλοι να τα κάνουν όλα. Περισσότερη δουλειά με λιγότερα λεφτά για τους μόνιμους και συμβάσεις από το παράθυρο με καλά λεφτά για όσους έρχονται από τα ιδιωτικά. Και όποιος έχει αντίρρηση πάει ψυγείο. Τώρα είναι σε εξέλιξη και το ξεχαρβάλωμα του ραδιοφώνου, αφού ακόμη και τα γραφεία του τα… χρειάζονται ξαφνικά οι οικονομικές υπηρεσίες και η μυθοπλασία. Που να χωρέσουν τόσα τιμολόγια για μικτές παραγωγές και εργολαβίες. Όσο για τις εκπομπές εσωτερικής παραγωγής πέφτει μαχαίρι.
Σςςς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει……
5/10/21
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων»