ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Έτσι κόπηκε ο Φρέντυ από την ΥΕΝΕΔ της Μεταπολίτευσης


Άδικα οι τηλεθεατές εκείνο το βράδυ της Δευτέρας 6 Οκτωβρίου 1975 περίμεναν να δουν στις 20.45 την αγαπημένη τους εκπομπή «Αλάτι και Πιπέρι». Σε ένα… άνοστο πρόγραμμα του στρατιωτικού.. καναλιού η εκπομπή ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που έλεγες ο τίτλος της. Ήταν το «άλλοθι» για πραγματική τηλεόραση. Με καλεσμένους της επικαιρότητας που πάντα έβγαζαν ειδήσεις ή συγκίνηση.
Με τη Μεταπολίτευση πίστεψε κι αυτός ότι η τηλεόραση μπορεί να γίνει πραγματική τηλεόραση κι άρχισε να παρουσιάζει αυτούς που δεν μπορούσε να καλέσει τα προηγούμενα χρόνια.
Στις 3 Αυγούστου είχε καλεσμένο τον Μίκη Θεοδωράκη.
Μια βδομάδα αργότερα τον αντιστασιακό Τάσο Μήνη, βουλευτή τη Ενώσεως Κέντρου.
Στις 15 Σεπτεμβρίου καλεσμένος ήταν ο Αλέκος Παναγούλης και η μητέρα του Αθηνά.
Το χειρότερο όμως το κρατούσε για το… τέλος.
Στις 22 και 29 Σεπτεμβρίου αφιέρωσε δύο εκπομπές στη Μελίνα Μερκούρη που ήταν το «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση. Η Μελίνα είχε γυρίσει τρεις εκπομπές για την ΕΡΤ στην Κύπρο. Μεταδόθηκε η πρώτη… αγνοούνται οι άλλες δύο {...}
Η «Ελευθεροτυπία» όπου εργαζόταν ο Φρέντυ Γερμανός δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα την απόφαση για κόψιμο της εκπομπής
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος έγραψε ένα χρονογράφημα με το οποίο αποχαιρετούσε τους φίλους της εκπομπής. Ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει μέσα από την εκπομπή που κράτησε έξι ολόκληρα χρόνια.
** Απόσπασμα από τη Ιστορία της Ημέρας, του Άγγελου Μενδρινού, στο newscenter.gr. Δείτε εδώ ολόκληρο το θέμα, μαζί με έντυπο υλικό της εποχής.