ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Tι συμβαίνει με τον δακτύλιο και τα «μονά-ζυγά» και ποιες αλλαγές προωθούνται;


 Γιατί είναι αυξημένη η κίνηση στους δρόμους καθημερινά; Τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες; Πόσο βοηθούν ή επιβαρύνουν την κυκλοφορία η ευελιξία και οι αλλαγές στα ωράρια.. εργασίας; Ποια είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Θα ήταν λύση να μπουν διόδια στο κέντρο της πόλης; Τι συμβαίνει με τον δακτύλιο και τα «μονά-ζυγά» και ποιες αλλαγές προωθούνται; Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι σχεδιασμοί για το «πράσινο κύμα» και την ηλεκτροκίνηση;
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί καθημερινά στους δρόμους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι ότι η αύξηση της κίνησης στη Λεωφόρο Κηφισίας ξεπερνά το 30% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020. Παράλληλα, κατά τις πρωινές ώρες αιχμής, οι καθυστερήσεις αγγίζουν τα 25-30 λεπτά στο ρεύμα ανόδου του Κηφισού, και τα 10-15 λεπτά και στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού.
Το Πρώτο Πρόγραμμα 91,6/105,8 ανοίγει τον φάκελο της καθημερινής «οδύσσειας» για τις μετακινήσεις στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων.
Από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, στις 10:00, η εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συζητεί με συγκοινωνιολόγους, ειδικούς επιστήμονες, εκπροσώπους του υπουργείου Μεταφορών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αναλύουν τις αιτίες, παρουσιάζουν τις τάσεις στις μετακινήσεις και προτείνουν λύσεις για την αποσυμφόρηση των δρόμων.