ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ - Διαγραφή Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα


Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ύστερα από επεισόδιο στη Βουλή με νέα ακροδεξιά τοποθέτησή του, αλλά και την καταγγελία πως κατέθεσε στεφάνι στο.. Βίτσι μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 
Τα όσα συνέβησαν προκάλεσαν - εκτός από την αντίδραση της αντιπολίτευσης - και την οργή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. Και τελικά οδήγησαν στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί τη συμμετοχή του στην εκδήλωση μίσους στο Βίτσι, την οποία κατήγγειλε η αντιπολίτευση για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, είπε πως παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, καθώς επίσης και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Και ανέφερε μεταξύ άλλων πως «εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, όμως οι χειρότεροι ήταν οι κομμουνιστές».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, κατήγγειλε τη συμπόρευση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη Χρυσή Αυγή στο Βίτσι, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος τόνισε πως «εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και χειρότερα. “Τι μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”».
Οι αναφορές του Μπογδάνου προκάλεσαν και την οργή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ λέγοντας: 
«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».








Μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στη Σλοβενία, και αποφάσισε να τεθεί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ανέφεραν: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».