ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

LOCK ‘N’ ROAD: Η Ευρώπη χωρίς ανάσα


Πρεμιέρα για το LOCK ‘N’ ROAD, τη νέα ταξιδιωτική εκπομπή του OPEN, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ο Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο Περικλής Νασόπουλος, μαζί με το.. συνεργείο της εκπομπής που αποτελείται από μια παρέα νέων ανθρώπων, επιβιβάζονται στο βαν του LOCK ‘N’ ROAD και ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Η παρέα κάνει 8.000 χιλιόμετρα οδικώς διασχίζοντας τις ευρωπαϊκές πόλεις και δείχνει πώς γίνονται πια ταξίδια στην εποχή της «πανδημίας».
Γνωρίζουν τις πόλεις μέσα από τους ίδιους τους ανθρώπους και συζητάνε με ντόπιους αλλά και με Έλληνες που ζουν εκεί και είναι από διάφορους επαγγελματικούς και επιστημονικούς κλάδους. Πώς αντιμετωπίζουν τη νέα αυτή πραγματικότητα και πώς έχει διαμορφωθεί η καθημερινότητά τους; Η εκπομπή μεταφέρει εικόνες που φανερώνουν τις μεγάλες αλλαγές. Τα άλλοτε πολυσύχναστα μέρη που έσφυζαν από ζωή, κατά τη διάρκεια των lockdown, είχαν αλλάξει. Ακόμα όμως και τώρα οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τον ρυθμό τους και να επιστρέψουν σιγά σιγά στην καθημερινότητά τους.
Παράλληλα η ομάδα του LOCK ‘N’ ROAD καταγράφει και τη δική της καθημερινότητα. Στιγμιότυπα του ταξιδιού, απρόοπτα που συμβαίνουν, δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και πολύ όμορφες και ανέλπιστες στιγμές
Στο πρώτο επεισόδιο ξεκινάνε από τη Θεσσαλονίκη και πριν το μεγάλο ταξίδι, συναντάνε τον Γιώργο Μαυρίδη, ως τον πλέον έμπειρο για να τους δώσει συμβουλές για το εγχείρημά τους. Αμέσως μετά η περιπέτεια ξεκινά. Περνάνε στα Σκόπια όπου μεταξύ άλλων μιλάνε με τον Γιόβιτσα Γιανοβίκι, ένα νέο πολιτικό επιστήμονα με τον οποίον συζητάνε για το πως βιώνουν οι νέοι τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης. Λίγο αργότερα τους βλέπουμε να καταλήγουν στην Σερβία και στο Βελιγράδι, όπου καταγράφουν τι άφησαν πίσω τους οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ και συναντάνε Έλληνες και ντόπιους, οι οποίοι περιγράφουν την καθημερινότητά τους. Το LOCK ‘N’ ROAD ξεναγείται στην πόλη και ανακαλύπτει τις ομορφιές της.
Κάθε εβδομάδα η παρέα του LOCK ‘N’ ROAD θα συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη και θα μεταφέρει πώς είναι η Γηραιά Ήπειρος την περίοδο της πανδημίας .