ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Εξώδικα από την Ελενα Ακρίτα σε ιστοσελίδες


Η Έλενα Ακρίτα, με ανάρτηση της στο facebook προχθες και απευθυνόμενη στην υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη έγραψε: «Κυρία Λίνα Μενδωνη, μπορείτε να βοηθήσετε τον Σπύρο Φωκά;.. Με 600€ σύνολο εκείνος και η γυναίκα του αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα. Ανέστιος και πένης ο αγαπημένος ηθοποιός, χρειάζεται τη στήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να κρατηθεί στη ζωή. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση, ο κ. Φωκάς δεν ζητά ελεημοσύνη, μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση ζητά».
Η σύζυγος του γνωστού Ελληνα ηθοποιού, Λίλιαν Φωκά, μετά από δημοσιεύματα που «αξιοποίησαν» την ανάρτηση της Ακρίτα, έγραψε στο fb:
«Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιευμάτων για την κατάσταση μας θέλω να ενημερώσω ότι με αξιοπρέπεια διαχειριζόμαστε την ζωή μας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση φίλων μας όσο βέβαια και την βοήθεια του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού κυρίου, Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Γιώργου Σταμάτη. Θα παρακαλούσα αυτό να γίνει σεβαστό από όλους και να μην αναστατώνουν τόσο εμένα όσο και τον Σπύρο με δημοσιεύσεις που είναι αναληθείς».
Αρκετά σάιτ έκαναν λόγο για απάντηση της Λίλιαν Φωκά στην Ελενα Ακρίτα (parapolitika, iefimerida κ.α.).
Η Ελενα Ακρίτα αντέδρασε και έσπευσε μέσω fb να εγκαλέσει τα parapolitika.gr και τον Γιάννη Κουρτάκη ζητώντας να ανασκευάσουν και να της ζητήσουν συγγνώμη. Εγραψε συγκεκριμένα:
«Η ανακοίνωση της κ. Λιλιαν Φωκα συζύγου του Σπύρου Φωκά δεν απευθύνεται σε μένα - άλλωστε δεν γραφει πουθενά το όνομα μου. Είχε γενικό χαρακτήρα, όπως με διαβεβαίωσε η ίδια.
Τα parapolitika.gr και ο Γιάννης Κουρτάκης καλά θα κάνουν να ανασκευάσουν και να μού ζητήσουν συγγνώμη. Αλλιώς θα κληθούν να τεκμηριώσουν από που προκύπτει ότι η ανακοίνωση της κ. Φωκά αναφερεται σε μένα - όταν το όνομα μου δεν υπάρχει πουθενά.
Όχι να κρεμάμε αυθαίρετα και κακόβουλα ανθρώπους στα μανταλάκια γιατί ‘έτσι γουσταρουμε’ κύριε Yiannis Kourtakis
».
UPD
Η Ελενα Ακρίτα έστειλε εξώδικα και σε άλλες ιστοσελίδες: 
Συγκεκριμένα αναφέρει:
"Η σύζυγος του Σπύρου Φωκά διευκρινίζει ξεκάθαρα ότι δεν εννοούσε εμένα στην ανακοίνωση της και με ευχαριστεί για το ενδιαφέρον μου. Άλλωστε, όπως γράφω από την αρχή, δεν ανέφερε πουθενά το όνομα μου. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα που έσπευσαν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη μου θα αντιμετωπιστούν αναλόγως. Στα Μέσα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, parapolitika.gr, Ελεύθερος Τύπος, εστάλη εξώδικο από την δικηγόρο μου.
Δεν δημοσιοποιώ όλη την αλληλογραφία με την κ. Φωκά, επισημαίνω απλώς ότι σε μήνυμα της σε ανύποπτο χρόνο (23/9) μου εκφράζει τον θαυμασμό και την εκτίμηση της."
Ενώ για το iefimerida αναφέρει:
"To Iefimerida διορθώνει το λάθος του και επιβεβαιώνει πως η γυναίκα του Σπύρου Φωκά δεν αναφέρθηκε σε μένα - σε καμία από τις δυο ανακοινώσεις της δεν υπάρχει το όνομα μου. Ευχαριστώ για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης μου.
(Η επικοινωνία μου με την κ. Φωκά έγινε μέσω messenger και είναι καταγεγραμμένη)."