ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Φιλιά στα κρυφά


Τα θέματα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της ομοφοβίας επιχειρεί να θίξει η ΕΡΤ3, με αφορμή το 9ο Thessaloniki Pride. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 23:00, σε πρώτη προβολή, θα.. μεταδοθεί η δραματική γαλλική ταινία «Φιλιά στα Κρυφά» που αγγίζει θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός και η ομοφοβία. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 23:40, το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Ομοφοβία» καταγράφει με σκληρό τρόπο την κακοποίηση που υφίσταται η ομοφυλοφιλική κοινότητα σε όλο τον κόσμο.
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, 23:00
Φιλιά στα κρυφά/ Baisers cachés /Hidden Kisses»
Η δραματική ταινία, παραγωγής Γαλλίας 2016, σε σκηνοθεσία Didier Bivel, παρακολουθεί τον 16χρονο Νατάν, που είναι καινούριος στην πόλη. Σε ένα πάρτι έρχεται πολύ κοντά με τον συμμαθητή του, Λουί. Κάποιος απαθανατίζει κρυφά το στιγμιότυπο και «ανεβάζει» τη φωτογραφία στο Facebook. Έτσι ξεκινάει μια δυνατή ιστορία που αγγίζει θέματα, όπως τον σχολικό εκφοβισμό, την ομοφοβία, την αποδοχή του άλλου και τον ρόλο δασκάλων και γονέων στην προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Κυριακη 3 Οκτωβρίου, 23:40
«ΟΜΟΦΟΒΙΑ / GLOBAL HOMOPHOBIA»
Το ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής DW 2019, μέσα από σκληρές εικόνες, αποκαλύπτει την κακοποίηση που υφίσταται η ομοφυλοφιλική κοινότητα σε όλο τον κόσμο.
Στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2013, έχει παρατηρηθεί αύξηση της ομοφοβικής βίας τα τελευταία χρόνια. Στην Τυνησία, οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση τριών ετών απλώς και μόνο για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Αφού συλληφθούν από την αστυνομία, υπόκεινται σε «εξέταση πρωκτού», μια ταπεινωτική διαδικασία χωρίς καμία επιστημονική αξία. Η Ουγκάντα ​​είναι μία από τις 27 υποσαχάριες χώρες στις οποίες καταστέλλεται η ομοφυλοφιλία και τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, ενώ η ομοφοβία ενθαρρύνεται ενεργά από το κράτος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η ψήφιση προοδευτικών νόμων δεν συνεπάγεται προοδευτικές αντιλήψεις. Περισσότεροι από 700.000 Αμερικανοί, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, έχουν επισκεφτεί θεραπευτές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να «μετατρέψουν οποιοδήποτε ομοφυλόφιλο σε ετεροφυλόφιλο».