ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Μαζική απόλυση δημοσιογράφων και απλήρωτη εργασία σε ιστοσελίδα


Την αντεργατική και καταχρηστική πρακτική της εργοδοσίας της ιστοσελίδας «sports3.gr», καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η ιστοσελίδα ιδιοκτησίας Ηρακλή Καπρίτσα απέλυσε το σύνολο.. των επαγγελματιών δημοσιογράφων-μελών της Ενωσης και εξακολουθεί να λειτουργεί την ιστοσελίδα στηριζόμενη κυρίως σε δημοσιογράφους που κάνουν την πρακτική τους και δεν αμείβονται!
Η ΕΣΗΕΑ ζητά την άμεση επαναπρόσληψη όλων των δημοσιογράφων και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τη νομιμοποίηση μαζικών απολύσεων και απλήρωτης εργασίας, που στηρίζονται στη λογική των περικοπών και της περιστολής της μισθωτής εργασίας, με αποτέλεσμα να καταργείται στην ουσία του το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία.
Το Υπουργείο Εργασίας με τα αρμόδια όργανά του (ΣΕΠΕ) πρέπει άμεσα να διερευνήσει τις συνθήκες εργασίας και λειτουργίας της εν λόγω ιστοσελίδας. Η ΕΣΗΕΑ θα σταθεί αρωγός στον αγώνα των συναδέλφων για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.