ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Τους ήρθε ταμπλάς με την Εξεταστική


Η παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς από την αυστριακή καγκελαρία, επειδή έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα που είχαν στόχο να αυξήσουν.. τη δημοφιλία του, έφερε σημαντικές παρενέργειες και στην Ελλάδα, όπου φαίνεται να λειτούργησε ως καταλύτης για την κορύφωση της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να συνδέσει τα όσα συνέβησαν στην Αυστρία με την ελληνική πραγματικότητα και αιφνιδίασε την κυβέρνηση καταθέτοντας πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις «λίστες Πέτσα» για ενίσχυση των ΜΜΕ με πρόσχημα την πανδημία και τη δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll.
Η πρότασή της έγινε δεκτή απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, άρα όχι μόνο θα γίνει εφικτή η συγκρότηση της Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής, αλλά επιπλέον το σύνολο των κομμάτων για πρώτη φορά δημιούργησε ένα μέτωπο κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των χειρισμών του Μεγάρου Μαξίμου στα θέματα της επικοινωνίας.
Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι στην κυβέρνηση αισθάνονται περισσότερο θορυβημένοι από το αντιπολιτευτικό μέτωπο παρά από την Εξεταστική Επιτροπή. Η προοπτική το μέτωπο αυτό να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της κυβέρνησης και οι πιθανότητες να προκύψει μέσα απ’ αυτό η εναλλακτική λύση στην περίπτωση των πρόωρων εκλογών έχουν δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.                               
- από ρεπορτάζ της Πηνελόπης Νάσσου στο ΠΟΝΤΙΚΙ (ολόκληρο ΕΔΩ)