ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Λακόπουλος: Η κυβέρνηση αποδυναμώνει τη Δικαιοσύνη, εξανδραποδίζει τον Τύπο


«Με αυτήν την κυβέρνηση, οι δυο βασικοί πυλώνες ελέγχου της εξουσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων, η Δικαιοσύνη και ο Τύπος, έχουν αποδυναμωθεί ή εξανδραποδιστεί, λειτουργώντας. για λογαριασμό αυτού που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ελέγχουν», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο Γιώργος Λακόπουλος, εκδότης του ενημερωτικού ιστότοπου, anoixtoparathyro.gr.
«Είναι χαρακτηριστικό το πεδίο της Εξωτερικής Πολιτικής και των λεγόμενων Εθνικών Θεμάτων, όπου είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημά του, παρουσιάζουν συνήθεις και όχι και τόσο συνταρακτικές συμφωνίες, ως ιστορικές. Η αγορά γαλλικού εξοπλισμού είναι μία σημαντική συμφωνία αλλά είναι μία συνηθισμένη αγοροπωλησία, η οποία θα ενισχύει όταν θα παραδοθούν τα όπλα την ελληνικά άμυνα, άρα και την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας γενικά, αλλά σε κάθε περίπτωση έχουν κενά και δεν συνιστούν συμφωνία ιστορική.
Στην συμφωνία δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη και δεν προσφέρει στην ελληνική βιομηχανία τίποτα. Έχει μονομερείς υπέρ των Γάλλων ρυθμίσεις, όπως είναι η δυνατότητα επέμβασης σε μία περιοχή η οποία δεν είναι στην γαλλική επικράτεια. Η συμφωνία για το Σαχέλ, είναι σαν να θέλει η Ελλάδα να πει ότι αν έχει συμφέροντα, στον Εύξεινο Πόντο, θα σπεύσουν οι Γάλλοι με το στρατό τους να βοηθήσουν. Αυτά δεν ισχύουν. Επίσης βλέπουμε όλους να λένε ότι οι φρεγάτες, τα υποβρύχια και τα αεροπλάνα είναι σύγχρονος εξοπλισμός, όμως είναι σύγχρονος μέχρι να εμφανιστεί ο πιο σύγχρονος και δεύτερον μέχρι να αποκτήσει και ο αντίπαλος τον ίδιο εξοπλισμό ή και καλύτερο από αυτόν που αγοράζει η Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας καταψήφισε ευλόγως την ελληνογαλλική και ασκεί κριτική για την ελληνοαμερικανική συμφωνία γιατί υπάρχουν δύο σημαντικά κενά. Πρώτον, δεν μπορείς να αφήνεις απροστάτευτη την περιοχή των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων, όπως είναι η ΑΟΖ. Το δεύτερο σκέλος είναι η επέκταση της αμερικανικής συνεργασίας η οποία συνάπτεται βάσει των προτεραιοτήτων των Αμερικανών και ενέχει το ζήτημα δέσμευσης της χώρας επ’ αόριστον, το οποίο είναι, εξαιρετικά προβληματικό».   πηγή: avgi.gr