ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Ερώτηση στη Βουλή για «απαξίωση και προσπάθεια κομματικής άλωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την κυβέρνηση»


Κάτσης - Γκαρά: «Θα ζητήσει ο υπουργός την παραίτηση
του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη;»

Ερώτηση προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Οικονόμου για τη «συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση αλλά και το καθεστώς αναξιοκρατίας και κομματοκρατίας.. που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», κατέθεσε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης, και η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά.
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ΑΠΕ βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία κομματικής άλωσης για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων απαξιώνεται καθημερινά, ολισθαίνοντας προς την ανυποληψία υπό την «επιτελική» διοίκηση των διορισμένων «αρίστων» του Μαξίμου.
Οι κ.κ. Κάτσης και Γκαρά επισημαίνουν πως μέσω συγκεκριμένων τροποποιήσεων στο καταστατικό του ΑΠΕ τις οποίες αποπειράται να περάσει, σχεδόν εν κρυπτώ, ο Πρόεδρος και Γεν. Διευθυντής, επιχειρείται η πλήρης χειραγώγηση και ο ασφυκτικός έλεγχος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την έγκριση του Πρωθυπουργού.
Επιπλέον, με τις επιχειρούμενες αλλαγές υποβαθμίζεται η παρουσία του Πρακτορείου σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγει η «πόρτα» για αθρόες φωτογραφικές προσλήψεις σε θέσεις ευθύνης αλλά και για «γαλάζια» golden boys τα οποία προβλέπεται να προσληφθούν χωρίς καθορισμένο αντικείμενο εργασίας.
«Οι πρακτικές αυτές αποτελούν παράδειγμα αντιδημοκρατικής μεθόδευσης, χαρακτηριστικό της αυταρχικής αντίληψης που έχει επιβληθεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου», τονίζουν Γκαρά και Κάτσης.
Τέλος, υπογραμμίζουν πως αναρτήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως αυτή που χαρακτήριζε την αξιωματική αντιπολίτευση ως «ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτίλες», αποτελούν «αποκορύφωμα της εικόνας απαξίωσής του υπό την παρούσα διοίκηση» και εκθέτουν «διεθνώς το επίσημο κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας, τσαλακώνοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα της δημοσιογραφίας στη χώρα μας στο εξωτερικό».
Κλείνοντας ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απευθύνουν στο αρμόδιο Υπουργό τα εξής ερωτήματα:
  • Θα καταψηφίσει η κυβέρνηση στην Γενική συνέλευση ως μέτοχος τις αντιθεσμικές μεθοδεύσεις τροποποίησης του καταστατικού που επιχειρεί η διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ;
  • Θα ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη;
  • Θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποκομματικοποίηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με διοίκηση που θα επιλέγεται αξιοκρατικά από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, καθώς και το τέλος των golden boys και τον φωτογραφικό διορισμό λίγων και εκλεκτών;