ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Oι προτροπές Πρετεντέρη και Παπαχρήστου στον Μητσοτάκη


Κατηγορηματικός ήταν την Κυριακή το μεσημέρι, με τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δύσκολα όμως πείθει ακόμα και δημοσιογράφους που δεν τους λες και.. εχθρικούς απέναντί του!
«Οποιαδήποτε πλέον Κυριακή θα είναι εκλογική», γράφει στη στήλη του στα «Νέα» τη Δευτέρα ο Γιάννης Πρετεντέρης αναφερόμενος στο διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση θα εισέλθει στο τρίο έτος της θητείας της, εκτιμώντας πάντως πως ο Μητσοτάκης δεν βιάζεται. «Άλλωστε τα περισσότερα μέτρα που εξήγγειλε θα τύχουν εφαρμογής από τον Ιανουάριο 2022», επισημαίνει, για να καταλήξει: «Ευλόγως λοιπόν θα ετοιμαστεί να εκλογές. Ελπίζοντας απλώς ότι συνεχίσει να την ελέγχει».
«"Μύρισαν" εκλογές» είναι ο μεσότιτλος στο «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου, πάλι στα «Νέα». Ο πολύπειρος συνάδελφος σημειώνει πως, παρά την ξεκάθαρη δήλωσή του στη ΔΕΘ, βρίσκεται στη φάση «βλέποντας και κάνοντας». «Είναι αναποφάσιστος-το πιστεύω. Θέλει να δει πώς θα εξελιχθεί το πράγμα, τόσο με τη δική του δημοφιλία όσο και με εκείνη της κυβέρνησής του, πόσο θα επηρεαστεί (θετικά) η κοινωνία από τους παροχές τους επόμενους μήνες και μετά θα αποφασίσει», υπογραμμίζει, ενώ προσθέτει: «Τι θα αποφασίσει; Ακόμη και αυτό που με ένταση ξορκίζει-τις πρόωρες εκλογές». «Και σιγά να μη δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει, εκμεταλλευόμενος τη (φυσιολογική) φθορά της κυβέρνησης. Απ’ όσο τον είδα, δεν είναι διατεθειμένος να αυτοχειριαστεί. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…».
Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» το έγραψαν από το Σάββατο: «Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εξαγγελίες και πόλωση, με στόχο κάλπες το 2022».

- από τα «Παιχνίδια Εξουσίας» του Β. Σκουρή στο ieidiseis.gr