ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Aγωνιούν οι καναλάρχες...


Με αγωνία παρακολουθούν την πορεία των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά οι καναλάρχες. Όχι, δεν τους έπιασε πόνος για το καλάθι της νοικοκυράς, αλλά για τις διαφημίσεις, που όλα δείχνουν ότι θα.. περιοριστούν, μιας και μεγάλες αλυσίδες καταναλωτικών αγαθών σκέφτονται ήδη να μειώσουν τη διαφημιστική δαπάνη προκειμένου να συγκρατήσουν τα έξοδα και να μπορέσουν να απορροφήσουν μέρος της αύξησης των τιμών.
Οι πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό είναι ιδιαιτέρως δυσμενείς. Ήδη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα έχει μειώσει σε αρκετές χώρες τη διαφημιστική της δαπάνη και όλα δείχνουν ότι αυτή η πολιτική θα ακολουθηθεί σε όλες τις χώρες στις οποίες διαθέτει δίκτυο λιανικής πώλησης.
Λέγεται ότι αρκετές ελληνικές εταιρείες τροφίμων σκέφτονται ήδη να περικόψουν τα έξοδα διαφήμισης και αυτό θα έχει άμεσες συνέπειες κυρίως στα κανάλια που απορροφούν σχεδόν το σύνολο της «πίτας» σε προϊόντα όπως τα γαλακτοκομικά, ο καφές, τα αρτοσκευάσματα και άλλα – αυτά που γεμίζουν τα ράφια και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια συμφωνία κυρίων με τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ για να απορροφήσουν ένα ποσοστό των ανατιμήσεων. Αυτό ανησυχεί τα εμπορικά τμήματα των τηλεοπτικών σταθμών, που πιστεύουν ότι στα πρώτα θύματα των μειώσεων του κόστους λειτουργίας θα βρεθεί η διαφημιστική δαπάνη, η οποία ενδεχομένως θα περιοριστεί στα social media.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κορυφαία ελληνική εταιρεία σούπερ μάρκετ αποφεύγει τη διαφήμιση στην τηλεόραση, χωρίς να φαίνεται ότι αυτή η απόφαση της δημιουργεί προβλήματα.
Η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μειωμένο ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και τα μη αλκοολούχα ποτά δεν έπεισε ότι η ακρίβεια στο καλάθι της νοικοκυράς θα περιοριστεί και τα κανάλια περιμένουν εναγωνίως το αποτέλεσμα.